(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdagavond verdeeld, in afwachting van het commentaar van de Federal Reserve na een monetaire beleidsvergadering.

De toonaangevende S&P 500 index stond 0,2 procent lager op 3.201 punten, de Dow Jones-index daalde 0,5 procent, maar technologiebeurs Nasdaq steeg juist 0,5 procent.

Een daling van het aandeel Boeing trok de Dow Jones-index omlaag, terwijl de Nasdaq werd opgestuwd door koerswinsten voor Amazon, Apple, Alphabet, Facebook en Netflix.

Het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve wordt vanavond bekendgemaakt. Er wordt geen rentewijziging verwacht en beleggers kijken vooral uit naar de economische ramingen die de centrale bank zal afgeven.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade voorziet geen rentewijziging en ook geen nieuwe steunmaatregelen. De analist verwacht wel dat de toon die de Fed aanslaat “dovish” zal blijven, hetgeen een signaal zal zijn voor de Amerikaanse beurzen om verder te stijgen.

Verder benadrukte analist Dwyfor Evans dat de beursrally van afgelopen weken niet op goede macro-economische cijfers is gebaseerd. Louter de verwachting dat de centrale banken en overheden het herstel zullen ondersteunen is de drijvende kracht achter het koersherstel op de aandelenmarkten, meent hij.  

“Nu de aandelen die zeer goedkoop waren geworden verdwijnen, begint het geld weer te stromen naar de meest comfortabele hoek, en dat zijn de groei-aandelen”, zei James Meyer van Tower Bridge Advisors.

Vanochtend waarschuwde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling nog dat de wereldeconomie 6 procent kan krimpen dit jaar door de coronacrisis, of zelfs meer dan 7 procent als er een tweede besmettingsgolf komt. 
  
De Amerikaanse consumentenprijsindex voor mei leverde geen verrassing op, met een vlak cijfer, na dalende prijzen in de voorgaande maand.

De wekelijkse Amerikaanse olievoorraden lieten een toename van de voorraad ruwe olie met 5,7 miljoen vaten zien. Er was juist een daling verwacht.

De olieprijs was relatief stabiel. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 1 procent hoger op 38,78 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 41,06 dollar werd betaald, een stijging van 0,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1343. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1357 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1334 op de borden.

Bedrijfsnieuws

AMC Entertainment heeft door de coronacrisis zijn resultaten fors onder druk zien staan. De cinemagroep boekte in het eerste kwartaal een nettoverlies van 2,2 miljard dollar, terwijl de omzet fors daalde. Om de crisis te overleven, moeten volgens AMC alle bioscopen weer open. CEO Adam Aran verwacht dat dit in juli ook zal gebeuren. Het aandeel steeg 6 procent.

Ford en Volkswagen bundelen hun krachten op het gebied van autonoom rijden, elektrisch aangedreven voertuigen en bedrijfsvoertuigen na vorig jaar juli al te hebben aangekondigd met elkaar samen te gaan werken. Dit maakten de twee autofabrikanten woensdag bekend zonder financiële details te vermelden. Ford verloor 4,5 procent. Volkswagen sloot 1,8 procent lager in Frankfurt.

Starbucks herstelt zich gestaag van crisis, maar voorziet wel nog een zeer zwaar derde kwartaal door de coronacrisis, zo waarschuwde de koffieketen. Starbucks verwacht een verlies in het derde kwartaal tussen de 0,64 en 0,79 dollar per aandeel. Het aandeel daalde 4,6 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.