(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is woensdag verdeeld gesloten, waarmee de opwaartse trend van de voorgaande handelsdagen tot stilstand kwam.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent lager op 2.176,94 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 18.868,14 punten en de Nasdaq noteerde 0,4 procent hoger op 5.294,58 punten.

“De Trumpflation-handel heeft de dollar [ten opzichte van andere belangrijke valuta] tot zijn hoogste niveau getild sinds 2003. De valutahandel is levendig en er zijn geen signalen dat handelaren een stap terug doen”, aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. “Wat de oliemarkt betreft, de leden van de OPEC verzamelen zich in Doha voor een officieuze bijeenkomst met Rusland om de productie te beteugelen. Iran en Irak nemen niet deel aan de gesprekken”, voegde Aslam toe.

Op macro-economisch vlak stonden woensdag in de Verenigde Staten een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in Amerika vorige week is gedaald met 9,2 procent. De index noteerde op 436,3, versus 480,5 een week eerder.

De producentenprijzen in Amerika hebben in oktober een pas op de plaats gemaakt. De producentenprijzenindex was op maandbasis gelijk aan september, waar een stijging van 0,3 procent was voorzien. In september stegen de prijzen met 0,3 procent.

Ook de industriële productie in de Verenigde Staten is in oktober op hetzelfde niveau gebleven als in de voorgaande maand.

Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in november tevens gelijk gebleven. De NAHB-huizenindex bleef deze maand staan op 63, net als in oktober het geval was.

Tot slot bleek uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in week eindigend op 11 november zijn gestegen met 5,3 miljoen vaten tot circa 490,3 miljoen vaten.

De januari-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,24 dollar lager, ofwel 0,5 procent, op 45,57 dollar.

De euro/dollar noteerde rond het slot van de handel in de Verenigde Staten op 1,0683. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0728 en bij opening van de Europese beurzen woensdagochtend noteerde het muntpaar op 1,0743.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten achtereenvolgens inflatiedata, de woningbouw en bouwvergunningen en de Philadelphia Fed-index geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Target Corporation boekte in het derde kwartaal een lagere omzet, maar een hoger operationeel resultaat, dat hoger dan verwacht uitviel. De Amerikaanse winkel- en e-commerce onderneming verhoogde tevens de winstverwachting voor het volledige jaar. “We zijn erg blij met de financiële resultaten in het kwartaal, waarbij onze sterke operationele prestaties hebben gezorgd voor een veel hoger dan verwachte winstgevendheid”, zei CEO Brian Cornell van Target. Het aandeel won ruim 6,5 procent.

Lowe’s maakte voorbeurs tegenvallende resultaten bekend. De doe-het-zelf keten liet weten niet aan de omzetdoelstellingen voor dit jaar te kunnen voldoen. Topman Robert Niblock zei dat er sprake was van een traag activiteitenniveau in augustus en september, maar dat er in de afgelopen maand sprake was van een herstel. Het aandeel Lowe’s daalde circa 3,0 procent.

De maker van Snapchat heeft documenten ingeleverd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC voor een beursgang. Deze zou de onderneming waarderen op 20 miljard tot zelfs 25 miljard dollar, waarmee het om een van de grootste beursgangen van dit jaar zal gaan.

LinkedIn steeg ongeveer 1,2 procent, na mediaberichten dat softwaregigant Microsoft concessies heeft voorgelegd aan de Europese anti-trust toezichthouders in verband met de geplande overname ter waarde van 26 miljard dollar van de social-netwerksite. Microsoft steeg tevens circa 1,2 procent.

Nvidia steeg ruim 6,5 procent, nadat analisten hun koersdoel voor de chipproducent verhoogden.

Apple steeg circa 2,6 procent, vanwege berichten dat de techgigant smartglasses aan het assortiment gaan toevoegen.

Walt Disney won ongeveer 1,5 procent, nadat Deutsche Bank een positief rapport over de entertainmentgigant publiceerden, vanwege een toegenomen vertrouwen in de kabel en filmdivisie van het bedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.