Beleggers slappe koord Wall Street is dinsdag vlak gesloten en leverde tegen het einde van de handelsdag eerdere winsten in. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,1 procent hoger, de S&P 500 steeg 0,1 procent en de Nasdaq verloor 0,1 procent. De handelsdag stond vrijwel volledig in het teken van de speech van Fed-voorzitter Janet Yellen maandag voor de World Affairs Council in Philadelphia. Tijdens de speech gaf de centrale bankier aan dat een renteverhoging de komende maanden nog steeds tot de mogelijkheden behoort, ondanks het tegenvallend Amerikaans banenrapport van afgelopen vrijdag. Yellen gaf geen tijdsaanduiding aan voor een renteverhoging, maar voegde er wel aan toe dat een verbetering van de arbeidsmarkt en een stijging van de inflatie richting de doelstelling van 2 procent tot de voorwaarden behoren.

De markt is gerustgesteld door het commentaar van de Fed dat de economie ok is en dat het tegenvallende banenrapport van vrijdag slechts een data-moment is, aldus Maris Ogg, directeur van Tower Bridge Advisors.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de arbeidsproductiviteit in het eerste kwartaal is gedaald met 0,6 procent. Bij een eerdere raming werd een sterkere daling van 1,0 procent gerapporteerd. De arbeidskosten stegen in het eerste kwartaal van dit jaar met 4,5 procent op jaarbasis. Dit was een opwaartse bijstelling van de eerder afgegeven stijging van de arbeidskosten over deze periode met 4,1 procent. Het Amerikaans consumentenkrediet is in april op jaarbasis gestegen met 4,5 procent, versus een stijging van 9,6 procent een maand eerder. De energiefondsen zagen zich dinsdag gesteund door de hogere olieprijs. De julifuture voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 0,67 dollar hoger op 50,36 dollar. Daarmee eindigde de olieprijs op het hoogste niveau sinds eind juli 2015. De euro noteerde rond het slot van de handel in de VS ten opzichte van de dollar op 1,1365. Bedrijfsnieuws Valeant Pharmaceuticals International verloor circa 15,0 procent. Het concern is in het eerste kwartaal in de rode cijfers gedoken en boekte een verlies van 1,08 dollar per aandeel. Daarnaast verlaagde het concern de aangepaste winstverwachting voor het hele boekjaar naar  6,60 – 7,00 dollar per aandeel. Moderetailer Ralph Lauren verloor ruim 2,0 procent, nadat het bedrijf zijn herstructureringsplannen bekendmaakte in een poging de winstgevendheid te stuwen. Yahoo noteerde 0,8 procent lager, nadat Verizon Communications meldde van plan te zijn in de tweede biedingsronde voor de kernactiviteiten van Yahoo circa 3 miljard dollar te bieden. Verizon noteerde ruim 2,0 procent hoger. FedEx steeg ruim 1,0 procent, nadat het concern maandag laat zijn kwartaaldividend verhoogde met 60 procent van 0,25 dollar per aandeel tot 0,40 dollar per aandeel. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.