(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,9 procent in het groen.

Wall Street lijkt vrijdag klaar voor een opluchtingsrally, na een volatiele handelsweek die werd gedomineerd door zorgen over toenemende handelsspanningen tussen de VS en China, verzwakking van de wereldwijde economische groei en dalende obligatierendementen.

Het rendement op 10-jarige Treasurys steeg tot 1,562 procent op vrijdag, van 1,534 procent op donderdag, wat een ommekeer betekent ten opzichte van recente sessies. 

De analisten bij UBS zeiden dat de inversie van de rentecurve eerder in de week een signaal was over de zorgen over de groei buiten de VS. “Statistisch gezien zien we dat de Duitse obligaties bewegingen veroorzaken in Amerikaanse staatsobligaties, in plaats van andersom. In wezen zien we weinig excessen of onevenwichtigheden in de Amerikaanse economie die kunnen leiden tot een instorting van de groei,” schreven de strategen.

De rente loopt op naarmate de rust op de markten terugkeert, de bewegingen op de obligatiemarkten zullen de komende week op de radar van de beleggers blijven”, aldus Lukman Otunuga, senior onderzoeksanalist bij FXTM.

Voor vandaag staat er op macro-economisch gebied nog één publicatie op de agenda, het consumentenvertrouwen in augustus. Voorbeurs werd bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in juli flink is gedaald, vergeleken met een maand eerder. Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde vorige maand met 4,0 procent op maandbasis tot een voor seizoensinvloeden aangepast geannualiseerd aantal van 1,191 miljoen stuks. Economen rekenden vooraf op een daling van 1,0 procent.

Olie noteerde vrijdag hoger. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 0,7 procent in het groen op 54,84 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 58,80 dollar werd betaald, een stijging met 1,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1080. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1074 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1113 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Gisteren kwam Nvidia met de cijfers over het tweede kwartaal. Het bedrijf meldde een nettowinst van 552 miljoen dollar, of 0,90 per aandeel. Een jaar eerder was de winst nog 947 miljoen dollar, of 1,54 per aandeel. De aangepaste winst per aandeel viel echter mee, met 1,24 dollar, terwijl analisten hadden gerekend op 1,15 dollar. De omzet daalde van 3,12 miljard naar 2,58 miljard dollar, wat toch nog iets boven verwachting was. Er was 2,55 miljard dollar voorspeld. Het aandeel steeg nabeurs 6 procent op de cijfers, na een daling met 0,9 in de reguliere handel.

Voorbeurs kwam Deer & Co met de cijfers over het derde kwartaal die onder de verwachtingen van analisten lagen. De winst per aandeel bedroeg over de verslagperiode die eindigde op 28 juli 2,71 dollar tegen 2,59 een jaar eerder. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden echter op een aangepaste nettowinst van 2,83 dollar per aandeel. De outlook werd naar beneden bijgesteld. Voorbeurs noteerde het aandeel vlak.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent hoger op 2.488 punten. De Dow Jones index eindigde 0.4 procent in het groen op 25.579 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 7.767 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.