(ABM FN-Dow Jones) Wall Street zal woensdag iets lager openen. Futures wezen een half uur voor de beursbel op een openingsverlies van 0,2 procent voor de S&P500 en van eveneens 0,2 procent voor de Nasdaq.

“Het sentiment op financiële markten is zonder meer positief”, vindt senior beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen.

Voorzichtig wordt een begin gemaakt met het cijferseizoen. Donderdag openen BlackRock en Delta Air Lines de boeken. Beleggers kijken echter vooral uit naar vrijdag, als een aantal grote banken met cijfers komen.

“Winstverwachtingen zijn hoog, maar niet excessief. We denken niet dat hoge waarderingen een voortdurend positief beursklimaat in de weg zullen staan. Zeker omdat aandelen in vergelijking met andere beleggingscategorieën niet duur zijn”, vindt Van Leenders. Hij heeft een voorkeur voor Europese aandelen boven Amerikaanse aandelen. ” Europese aandelen kunnen meer profiteren van een herstel van economische groei en een draai naar waarde-aandelen, ook omdat deze sectoren tot op heden deels zijn achtergebleven in het herstel op de aandelenbeurzen.”

Voorbeurs werd bekend dat de consumentenprijzen in december op maandbasis met 0,4 procent stegen, na een plus van 0,2 procent in november. Vooral de energieprijzen stegen flink.

Verder staan de wekelijkse olievoorraden op de rol.

Ook komt de Federal Reserve met het Beige Book. Marktanalist David Madden van CMC Markets verwacht dan te lezen dat het herstel van de Amerikaanse economie zich doorzet, maar dat er wel sectoren blijven die nog steeds hard worden geraakt door de pandemie. “Vorige maand leek de Fed tevreden over het huidige beleid en dit zal in de nabije toekomst niet veranderen”, zo voorziet Madden.

“Vandaag zal Fed-bestuurder Lael Brainard zonder meer ingaan op de verruimingsrol van de Fed. Het lijkt er op dat de Fed momenteel wil aangeven dat de wereld zich realiseert dat de rente niet eindeloos blijft staan waar deze nu op noteert”, aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

Naast Brainard is er ook een toespraak van de voorzitter van de Fed van Philadelphia Patrick Harker gepland.

De euro/dollar handelde op 1,2160. 

Olie werd nog iets duurder. “In navolging van een daling van de Amerikaanse olievoorraden, het terugschroeven van de olieproductie van Saoedi-Arabië en een positiever beeld van de Chinese economie, steeg de prijs voor een vat Brent voor het eerst sinds elf maanden boven de 57 dollar per vat”, zo stelde analist Connor Campbell van Spreadex. 

“Nu olie een bodem lijkt te vormen, hebben de olieaandelen een kans om mee te stijgen met het optimisme”, aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

Bedrijfsnieuws

Het Amerikaanse betaalbedrijf Visa ziet af van de overname van fintechbedrijf Plaid na de mededingingsbezwaren van het Amerikaanse ministerie van justitie. Met de overname was ruim 5 miljard dollar gemoeid. Visa wint bij opening naar verwachting licht.

Target heeft in november en december de omzet flink zien stijgen en de online-verkopen zelfs zien verdubbelen. Het aandeel opent vermoedelijk nipt lager.

Qualcomm wil Nuvia inlijven voor 1,4 miljard dollar. Qualcomm opent vermoedelijk 0,7 hoger.

London Stock Exchange mag van de Europese Commissie Refinitiv overnemen, mits het aan een aantal voorwaarden voldoet, zoals de verkoop van Borsa Italiana aan Euronext.

Slotstanden

De S&P500 index sloot dinsdag vrijwel onveranderd op 3.801,19 punten. De Dow Jones index klom 0,2 procent naar 31.068,69 punten en technologiebeurs Nasdaq bleef ook dicht bij huis met een winst van 0,3 procent tot 13.072,43 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties