In navolging van de Aziatische en Europese beurzen bewoog ook Wall Street donderdag voor de derde dag op rij naar een hoger slot. 

De Dow Jones Industrial Average noteerde 1,2 procent hoger op 17.907,42 punten, de S&P 500 index steeg 1,2 procent tot 2.096,10 punten en de Nasdaq won 1,14 procent tot 4.834,05 punten.

Beleggers lijken in de aanloop naar een lang vrij weekeinde de ergste schrik over de Brexit-uitkomst van het referendum in Groot-Brittannië achter zich te hebben gelaten.

Intussen verschuift de aandacht naar een week met veel macrocijfers en andere data van het vandaag afgesloten tweede kwartaal, en maken investeerders zich op voor de eerste halfjaarraportages van beursgenoteerde bedrijven.

De olieprijzen daalden donderdag net zo scherp, als ze woensdag omhoog gingen. De augustus future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 3,1 procent, of 1,55 dollar lager op 48,33 dollar.

Volgens analisten van Goldman Sachs werd de daling van de olieprijzen donderdag mede veroorzaakt door meer aanvoer vanuit Nigeria en Canada, en door winstnemingen van handelaren in de aanloop naar het lange vrij weekeinde in de Verenigde Staten.

Macro-economisch nieuws

Het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 25 juni gestegen. Dit meldde het ministerie van Arbeid donderdag. 

De wekelijkse uitkeringsaanvragen namen ten opzichte van de voorgaande week met 10.000 toe naar 268.000. Het cijfer van een week eerder werd gewijzigd naar 258.000 van de eerder gemelde 259.000. Economen rekenden op een lichtere toename tot 265.000.

De inkoopmanagersindex voor de regio Chicago is in juni flink gestegen. Dit meldde het ISM donderdag. 

De index die de bedrijvigheid meet in de regio rond Chicago dikte aan met 7,5 punten, van 49,3 in mei, naar 56,8 in juni. Daarmee kwam de index uit op de hoogste stand sinds januari 2015, vooral dankzij een goede orderontwikkeling en dito productie.

Bedrijfsnieuws

Mondelez won donderdag op de Nasdaq-index 6,1 procent, nadat het voedingsconcern donderdag meldde een overnamebod te hebben uitgebracht op chocoladefabrikant Hershey. Het aandeel Hershey schoot na de bekendmaking met ruim 21 procent omhoog.

Mediabedrijf Lionsgate Entertainment maakte bekend voor 4,4 miljard dollar sectorgenoot Starz over te nemen. De transactie wordt voldaan via een combinatie van contanten en aandelen. Onder de voorwaarden van de overeenkomst zal elk gewoon aandeel Lionsgate worden omgezet in een half stemrecht en een half nieuw uit te geven aandeel zonder stemrecht.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.