Fouten maken hoort bij het leven. We doen dan ook veel domme dingen met ons geld. En dat kan velen zuur opbreken. Want de doelstelling is voor veel mensen nog steeds die financiële rust, onafhankelijkheid of rijkdom.

Wil je daarom rijk worden, kan je best stoppen met deze financiële fouten te maken.

-1. Niet beleggen (wanneer je nog jong bent)

Iedereen zou moeten beleggen. Beleggen mag geen angst inboezemen. Er is voor iedere belegger een gepast profiel. Vooral jongeren moeten durven beleggen. Zo kunnen ze optimaal gebruik maken van de kracht van samengestelde interest. Gebruik je winsten dan ook niet om mee op café te gaan, maar laat je geld nog meer geld maken.

-2. Een huis kopen dat je niet kan betalen

Wie op zoek is naar een huis, heeft dikwijls een budget in gedachte. Maar vaak ligt het droomhuis boven het budget. Veel mensen wringen zich in bochten om toch maar dat droomhuis te kunnen kopen. Maar een droomhuis kan snel ontaarden in een financiële nachtmerrie. Een huis kopen dat je niet kan betalen, is een garantie voor veel financiële ellende. Lees deze gids zodat je nooit een huis koopt dat je niet kan betalen.

-3. Geen verzekeringen afsluiten

Verzekeringen zijn gemaakt om je bij te staan in geval dat er zich een groot onheil voltrekt. De kans dat een dergelijk onheil zich voordoet, is klein. Maar de gevolgen zonder verzekering zijn catastrofaal. Laat je niet afschrikken door verzekeringen maar laat ze deel uitmaken van jouw structuur om wat je hebt, te beschermen.

-4. Een onrealistische levensstijl

De enige manier om je geld te laten groeien, is door minder uit te geven dan je verdient. Het is aanlokkelijk om de nieuwste iPhone, een coole auto of de duurste kleren te kopen. Maar heb je dat echt nodig? Je moet het leven leiden dat bij jou past, niet het leven dat anderen verwachten dat bij jou zou moeten passen.

-5. Niet sparen voor je pensioen

Je oude dag laten afhangen van de overheid is het slechtste wat je kan doen. Een pensioen moet je zelf opbouwen en liefst zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht om een pensioenkapitaal op te bouwen, hoe moeilijker en meer inspanningen dat het kost. Begin er zo jong mogelijk aan, het zal alleen maar gemakkelijker worden.

Bron: WiseBread

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten