goud

De goudkevers hebben het de afgelopen weken niet bepaald gemakkelijk gehad. De paniek binnen de goudmarkt keerde plotseling terug nadat de goudprijs enkele procenten aan waarde moest inleveren. Maar, wat veel beleggers vergeten is dat het lange termijn plaatje er nog steeds goed uitziet.

Tot nu toe weten de edelmetalen, ondanks de daling van de afgelopen weken, nog steeds een prima prestatie neer te zetten in dit beursjaar. Ten opzichte van een jaar geleden staat de goudprijs bijvoorbeeld nog steeds 18% hoger. Ook de goud- en zilvermijnaandelen staan er ten opzichte van een jaar geleden nog steeds riant voor.

Nieuwe bodem kan dichtbij zijn

patroongoud

Toch vragen steeds meer goudkevers zich af wanneer er dan eindelijk een nieuwe bodem zal gaan komen. Op basis van het verleden zou die bodem er spoedig kunnen gaan komen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Almanac Trader, is namelijk te zien dat de goudprijs sinds het jaar 1975 al de nodige moeite heeft in de maand oktober/november.

Ook gedurende een Amerikaans verkiezingsjaar (blauw) wordt de goudprijs over het algemeen geconfronteerd met een waardedaling in oktober. Maar, goud weet vaak een bodem neer te zetten aan het einde van oktober, of aan het begin van november.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Maar, gezien het verleden is de huidige zwakte binnen de goudmarkt niet vreemd te noemen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!