De meeste mensen worden opgevoed met het idee dat geld de bron is van alle kwaad, dat er over geld niet gesproken mag worden. Wie arm is of in de middenklasse leeft, heeft alle recht om te klagen over een tekort aan geld maar wanneer je rijk bent, is dat geld ineens taboe. Het is een taboe dat doorbroken mag worden, zegt self-made miljonair Grant Cardone.

Wanneer mensen met veel geld praten over hun nieuwste auto of hun zoveelste vakantie, is het net alsof die persoon met een vork over een bord krast. Wanneer over geld praten voelt als een belediging, kan je maar beter met andere mensen praten, aldus Cardone.

Het is niet waar dat je geld nodig hebt om geld te maken. De waarheid is dat er moed nodig is om geld te maken. 8 op de 10 miljonairs zijn van de eerste generatie, ze hebben er zelf voor gewerkt. Ze hebben geen geld geërfd of hadden geen fortuin om ermee te beginnen.

Geld verdienen, je geld behouden en je geld vermenigvuldigen vereist heeft veel aandacht, toewijding, doorzettingsvermogen en een obsessie om te groeien. Een van de beste manieren is om zelf een bedrijf op te richten. Maar ook wanneer je voor iemand anders werkt, kan je miljonair worden.

Werk je voor een bedrijf, voel je dan mee verantwoordelijk voor de groei van dat bedrijf. Wanneer het bedrijf groeit, groeit jouw vermogen ook mee. Kijk niet toe hoe anderen geld verdienen, maar doe mee – zegt Grant Cardone.

Er is ontzettend veel geld op de wereld terwijl de meeste mensen er geen hebben, gaat de self-made miljonair verder. Veel mensen hebben niet veel geld omdat ze geloven dat er niet veel geld is, of dat ze het niet verdienen … of ze geloven dat het te moeilijk is om eraan te geraken.

In plaats van steeds te klagen dat er niet genoeg is, kan je beter de focus leggen op de energie die nodig is om het te gaan halen waar het op jou ligt te wachten, besluit Grant Cardone.

7 dingen die je kan leren van een miljonair

Er is een gezegde ‘Wanneer je de slimste persoon in de kamer bent, zit je in de verkeerde kamer’. Met andere woorden, wil je rijk worden, moet je naar het advies luisteren dat de rijken je willen geven. Dit is het advies dat Brandon Turner kreeg …

# 1. Probeer niet de slimste te zijn

Zoals het spreekwoord zegt, moet je niet de slimste persoon in de kamer zijn. Hoe ga je anders iets bijleren. Miljonairs zijn niet bezig met zich superieur te voelen ten opzichte van anderen, ze willen leren van anderen. Ze spreken dan ook af met mensen die meer succesvol zijn en ze luisteren naar hun advies.

# 2. Rijkdom is meer dan geld

Als er een ding is waar de meeste miljonairs het met elkaar over eens zijn, dan is het wel dat rijkdom meer is dan geld. Geld is belangrijk, maar het is meer een middel dan een doel. Iemand met veel geld die zijn kinderen amper ziet, is die rijk? Het leven gaat om balans.

# 3. Geef iets waardevols zonder verwachtingen

In bijna elk gesprek hoorde Turner de zin ‘Kan ik u helpen?’. Anderen helpen is veel belangrijker dan uitzoeken hoe iemand anders jou kan helpen. Miljonairs willen dat anderen slagen en ze willen anderen helpen. Indien ze er daarna zelf beter van worden, is dat mooi meegenomen.

# 4. Leef proactief

De meeste mensen leven defensief terwijl miljonairs offensief leven. Ze willen hun eigen toekomst bepalen. Ze creëren plannen om hun doel te bereiken.

# 5. Denk groot genoeg

Brandon Turner ‘flipte’ 2 huizen vorig jaar. En dat vond hij uitstekend gedaan… tot hij ontdekte dat een van zijn kennissen er 80 deed op een jaar. En op de miljonairsmeeting kwam hij iemand tegen die er 950 deed. Wanneer je echt bij de top wil horen, moet je groot denken … heel groot.

# 6. Geld is niet belangrijk wanneer je dood bent

Miljonairs begrijpen dat ze gezond moeten leven zodat ze zo lang mogelijk kunnen genieten van hun geld. Sport en goede voeding is van vitaal belang. Het zorgt niet alleen voor een betere emotionele en fysieke fitheid maar ook voor kwalitatiever leven.

# 7. Ga op avontuur

Richard Branson is het beste voorbeeld, maar veel miljonair gaan graag op avontuur. Wat zal je over 30 jaar nog herinneren? De uren voor de tv naar Netflix-series kijken … of die Skireis in de Alpen. Wat zal je herinneren? Ieder weekend tot de middag uitslapen of die CityTrip naar Barcelona?

Bron: Business Insider – Forbes

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven