In 2010 richtte Warren Buffett samen met Bill en Melinda Gates The Giving Pledge op. The Giving Pledge moedigt miljardairs aan om tijdens hun leven of in hun testament een groot deel van hun vermogen weg te schenken aan liefdadigheid. En Buffett zelf houdt woord.

The Giving Pledge is geen legaal bindende overeenkomst, maar eerder een morele verbintenis. Er verbonden zich al 154 miljardairs aan dit project, waaronder Bill en Karen Ackman, Michael Bloomberg, Brian Chesky, Joe Gebbia, Carl Icahn, Elon Musk, Vladimir Potanin en Mark Zuckerberg/Priscilla Chan. Warren Buffett gaf recent nog voor het 11e jaar op rij een deel van zijn aandelen in Berkshire Hathaway aan 5 liefdadigheidsinstellingen, goed voor een bedrag van $2,9 miljard.

Een groot deel daarvan, $2,2 miljard, ging naar de Bill en Melinda Gates Foundation. De 4 andere liefdadigheidsinstellingen situeren zich voornamelijk in familiale kring. Er ging een deel naar de liefdadigheidsinstelling genoemd naar zijn eerste vrouw Susan, naar de Sherwood Foundation van zijn dochter, de Howard G. Buffett Foundation van zijn zoon en de NoVo Foundation van zijn jongste zoon Peter Buffett.

Bron: CNN Money

5 redenen om te beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

  • Grote beleggers kunnen zich er niet mee bemoeien
  • Omdat niemand naar deze aandelen kijkt, zijn ze te koop met een forse korting
  • In een stijgende aandelenmarkt zullen kleine aandelen het stokje overnemen van de grote en defensieve aandelen
  • Het zijn dikwijls bekende bedrijven uit de eigen regio
  • Als bonus zijn het ook vaak aandelen met een hoog dividendrendement

Ga onmiddellijk aan de slag met de crème de la crème onder de Nederlandse en Belgische aandelen: LEES MEER