Warren Buffett zottekes

Op dinsdag 30 augustus werd meester belegger Warren Buffett 86. Met een geschat vermogen van $61 miljard komt dit neer op een gemiddelde van $2 miljoen per dag dat hij verdiende – vanaf geboorte! Het kan slechter … maar ook beter.

Warren Buffett is de oudste CEO van alle bedrijven in de S&P 500. Hij verdiende het merendeel van zijn fortuin in de tweede helft van zijn leven. Zo verdiende hij 95% van zijn vermogen na zijn 60e verjaardag. De kracht van samengestelde interest werkt traag, maar heel efficiënt voor diegene die er gebruik van maken.

Met een gemiddelde van $2 miljoen per dag op deze aardbol doet Warren Buffett het allesbehalve slecht natuurlijk … maar er zijn er die het nog beter doen.

Mark Zuckerberg van Facebook staat helemaal bovenaan. Het helpt natuurlijk dat Zuckerberg nog maar 32 jaar is, maar hij verdiende gemiddeld $3,9 miljoen per dag.

Bill Gates staat 2e met een gemiddelde van $3,4 miljoen per dag. Het valt op dat er in de lijst verschillende miljardairs staan uit de technologiesector.

Boven Buffett staan ook nog Jeff Bezos van Amazon, Larry Page en Sergei Brin van Google.

Tussen al deze techneuten staat ook nog Amancio Ortega, oprichter en eigenaar van de Spaanse fashion keten Zara.

Infographic miljardairs verdienen per dag

Bron: CNBC