Warren Buffett Bill Gates

Het leven van Warren Buffett is zoals ‘The American Dream’. Geld verdienen werd hem met de paplepel ingegeven, maar niet alleen dat maakte hem een van de rijkste personen ter wereld. Buffett heeft een aparte kijk op geld, een aparte kijk die hem tientallen miljarden opleverde.

Dit zijn de geheimen van Warren Buffett om rijk te worden.

# 1. Denk altijd als een ondernemer

Kleine Warren begon al met geld verdienen toen hij nog maar net een tiener was. Terwijl andere kinderen gingen spelen, zocht hij naar opportuniteiten om geld te verdienen. Hij nam een krantenronde, hij verkocht limonade en kauwgom, hij verhuurde flipperkasten, …

# 2. Leef onder je stand

Buffett is het levende bewijs dat minder geld uitgeven dan je verdient kan zorgen voor rijkdom én een leven vol welvaart. Buffett is nog steeds zuinig maar geniet toch van het leven zoals hij dat wil. Zuinig leven is nog altijd iets anders dan gierig leven.

# 3. Denk samengestelde interest

Samengestelde interest werd door Albert Einstein gedoopt tot het 8e Wereldwonder. Buffett houdt enorm van dit principe. Geld dat geld opbrengt, … dat dan weer geld opbrengt, enz. Door samengestelde interest werkt het geld voor jou zonder dat jij werkt voor geld.

Lees hier: Het leven van een miljardair: Warren Buffett

# 4. Leer en Lees

Buffett spendeert enorm veel tijd aan lezen. Lezen maakt hem slimmer. Hoe meer je weet, hoe beter je beslissingen kan nemen. Ook hier werkt de kracht van de samengestelde reactie, in dit geval samengestelde intelligentie.

# 5. Zoek naar koopjes

Laag kopen en hoog verkopen, het klinkt eenvoudig maar het is weinige gegeven. Buffett zocht steeds naar bedrijven die hij kon kopen die minder waard waren dan de aandelenmarkt dacht. Dan restte er hem enkel nog tijd en geduld totdat de echte waarde kwam bovendrijven.

# 6. Denk (heel) lange termijn

Veel beleggers staan er niet bij stil, maar beleggen op lange termijn is in de ogen van Buffett heeeel lange termijn. Zo verkocht hij bijvoorbeeld nog nooit een aandeel American Express, aandelen die hij kocht in de jaren ’60. Ook zijn aandelen Coca-Cola dateren al van de jaren ’80.

Lees hier: De 5 belangrijkste stappen om Rijk te worden

# 7. Koop pas wanneer je heel zeker bent

Buffett vergelijkt beleggen graag met baseball, sla niet naar de bal tenzij je heel zeker bent dat je hem gaat raken. Koop ook geen aandelen tenzij je heel zeker bent dat het juiste moment daar is.

# 8. Volg de kudde … NIET

Wanneer je doet wat al de rest doet, zal je resultaat ook hetzelfde zijn. Je moet tegen de kudde in gaan om betere resultaten te boeken dan de kudde.

# 9. Safety First

Ga niet op zoek naar hoog risico voor hoog rendement maar zorg dat je geen geld verliest met een maximaal mogelijk rendement. Wanneer je geen geld verliest, zorgt iedere winst voor een toename van je rijkdom.

Bron: Inc.