Waar het geld dat op je rekening staat door de inflatie langzaam steeds minder waard wordt, kun je met beleggen je vermogen laten groeien. Niet voor niets beschikken veel mensen over een beleggingsrekening. Beleggen komt voor in veel verschillende varianten. Zo heb je bijvoorbeeld crypto, vastgoed en aandelen, maar ook beheerd beleggen. Dat laatste is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt wat beheerd beleggen is en waarom het een interessante strategie is.

Wat is beheerd beleggen?

Beheerd beleggen betekent dat je je beleggingen niet zelf uitvoert, maar uitbesteedt aan een ervaren expert. Het voordeel hiervan is dat je hierbij zelf geen moeilijke en risicovolle beslissingen hoeft te nemen. Alhoewel de markt niet te voorspellen is, kunnen ervaren experts wel inspelen op bepaalde verwachtingen. Dit vergroot je kans op winst. Uiteraard zijn er wel kosten verbonden aan het uitbesteden van je beleggingen. Toch levert dit vaak alsnog meer winst op dan wanneer je zelf zonder ervaring gaat beleggen.

Waarom is het interessant voor beleggers?

Wat beheerd beleggen met name interessant maakt, is dat het door experts wordt gedaan. Deze mensen zijn op dagelijkse basis bezig met beleggen en weten precies hoe de markt ervoor staat. Dit bespaart je niet alleen veel tijd en stress, maar is daarnaast ook zeer leerzaam. Je kunt hierbij namelijk de acties van een expert volgen. Wanneer verkoopt hij of zij? Wat voor beleggingsproducten schaft hij of zij aan? Op die manier krijg je een kijkje in de keuken bij een topbelegger. Dit kan je niet alleen winst opleveren, maar geeft je ook de mogelijkheid om op de lange termijn zelf op een verantwoorde manier te gaan beleggen. Alhoewel je de risico’s met beheerd beleggen flink beperkt, zijn er aan beleggen wel altijd risico’s verbonden.

Wanneer je je geld op je rekening laat staan, weet je zeker dat het door de inflatie langzaam minder waard wordt. Door te beleggen, heb je de mogelijkheid tot groei. Beleggen kan op veel verschillende manieren. Een voorbeeld van een verantwoorde beleggingsmethode is beheerd beleggen. Hierbij voer je je beleggingen niet zelf uit, maar besteed je dit uit aan een ervaren expert. Op die manier weet je zeker dat er gegronde beslissingen met je geld worden genomen. Bovendien levert je dit een kijkje in de keuken van een topbelegger op. Dat maakt beheerd beleggen zeer leerzaam.

Foto: iStock