china

De afgelopen maanden zijn er genoeg doemverhalen opgedoken over de toekomst van de Chinese economie. Volgens diverse economen gaat China binnen afzienbare tijd te maken krijgen met een strenge recessie. Deze recessie zou onder andere kunnen worden veroorzaakt door de bubble die is ontstaan binnen de Chinese vastgoedsector.

Volgens cijfers die afkomstig zijn van de Wereldbank is er geen enkele reden om ons grote zorgen te maken over China. Tenminste, als die zorgen betrekking hebben op de Chinese exportsector. Die sector weet ten opzichte van vier jaar geleden immers nog steeds in waarde toe te nemen. Zo exporteerde het groeiland in het jaar 2015 voor een totale waarde van 2,3 biljoen dollar, terwijl dit in het jaar 2011 nog 1,9 biljoen dollar bedroeg.

We mogen nog steeds jaloers zijn op de Chinese economie!

china-grafiek

Op de bovenstaande map, afkomstig van BlackRock en de Wereldbank, zijn een aantal belangrijke handelspartners van China afgebeeld. BlackRock merkt op dat de Chinese economie een transitie heeft ingezet naar een consumeergerichte economie. Ondanks dat de overheid steeds minder afhankelijk wil zijn van de Chinese export, weet deze export nog wel sterk mee te dragen aan de jaarlijkse groei van ongeveer 7%.

Ondanks het feit dat het Chinese bruto binnenlands product op dit moment minder hard groeit dan een aantal jaren geleden, weten maar weinig landen een betere prestatie neer te zetten. Wat dat betreft verdient China wat meer krediet.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER