(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag pakweg anderhalf uur voor de slotzoemer licht lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 2.808,20 punten, de Dow Jones index noteerde vlak op 25.701,53 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent lager op 7.638,05 punten.

Wall Street had donderdag in eerste instantie moeite richting te bepalen. De Amerikaanse president Donald Trump zei geen haast te hebben om een handelsdeal te sluiten met China. Daarnaast werd het sentiment gedrukt door zwakke macro-economische cijfers uit China, het zich voortslepende Brexit-chaos en de commotie rond Boeing.

Uit Chinese overheidsdata bleek dat de Chinese industriële productie in januari en februari minder hard is gegroeid dan een maand eerder. De productie ging in deze twee maanden met 5,3 procent omhoog. In december ging het nog om een groei van 5,7 procent. Economen rekenden voor januari en februari op een groei van 5,5 procent.

Op macro-vlak werd donderdag in de Verenigde Staten bekend dat er in januari op maandbasis 6,9 procent minder eensgezinswoningen zijn verkocht. Op jaarbasis ging het om een daling van 4,1 procent.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 9 maart iets meer dan verwacht gestegen. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 6.000 naar 229.000. De verwachting van economen lag op 224.000 aanvragen.

De importprijzen stegen vorige maand op maandbasis met 0,6 procent, na een toename met 0,1 procent in januari. Vooraf geraadpleegde economen rekenden voor februari op een stijging van 0,4 procent.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de VS een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de Empire State index van maart en de industriéle productie in februari, gevolgd door de vacatures in januari en het voorlopig consumentenvertrouwen van maart.

De euro/dollar noteerde op 1,1304. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1303 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1325 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,4 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Boeing noteerde donderdag 0,8 procent lager. Het aandeel verloor tot dusver deze week circa tien procent.

Facebook daalde 1,6 procent, nadat de New York Times meldde dat een jury onder toezicht van openbare aanklager een strafrechtelijk onderzoek uitvoeren naar zijn beleid data te delen. Concurrent Telegram zei dankzij een storing bij Facebook binnen een dag 3 miljoen nieuwe gebruikers te hebben gekregen.

Southwest Airlines steeg 0,6 procent, aangezien een deel van de vloot van de luchtvaartmaatschappij uit Boeing 737 Max-jets bestaat.

General Electric steeg 2,5 procent, nadat het concern zijn vooruitzichten voor 2019 publiceerde. GE verwacht voor 2019 een aangepaste winst per aandeel tussen de 0,50 en 0,60 dollar. Analisten, gepolst door FastSet, rekenden daarentegen op een aangepaste winst van 0,70 dollar.

Dollar General verloor 7,3 procent, nadat de retailers teleurstellende kwartaalcijfers publiceerde.

Johnson & Johnson daalde 0,8 procent. Een rechtbank oordeelde dat het concern 29 miljoen moet betalen aan een vrouw die aan kanker is gestorven. De rechtbank meent dat de kanker bij de vrouw werd veroorzaakt door het asbest in het talkpoeder van Johnson & Johnson.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties