Trump34

Donald Trump mag zich sinds januari dit jaar officieel president van de Verenigde Staten noemen. De huidige zitting van de nieuwe president van de VS is voorlopig nog niet zonder slag of stoot gegaan. Zo is er in Amerika een ware strijd gaande tussen de media enerzijds en Donald Trump anderzijds. Ook zijn handelsbeleid weet er voor te zorgen dat de sympathie voor Amerika in de rest van de wereld is afgenomen.

Broker Convergex heeft een onderzoek gehouden onder 350 klanten. Aan deze klanten werd gevraagd wat ze verwachten van de effecten die Trump zal gaan hebben op de markten. Specifiek werd er zelfs aan hen gevraagd van welke sector ze het meeste verwachten onder de leiding van Trump.

Deze sectoren verdienen aandacht

sectoren-profiteren

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat het grootste gedeelte van de respondenten aangeeft dat ze verwachten dat de energie-, industrie-, banken- en materiaalsector het meest gaan profiteren gedurende het presidentstijdperk van Trump.

De bankensector weet het inderdaad vooralsnog goed te doen. Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump is deze sector met meer dan 24% in waarde gestegen. Ook de industriesector weet het vooralsnog uitstekend te doen met een plus van 13%. Laten we bekijken of deze sectoren ook de komende tijd hoge ogen gaan gooien op Wall Street.