De eindejaar examens komen stilaan in zicht. Dat wil zeggen dat er veel keuzes gemaakt moeten worden na deze examens. Het zijn keuzes die de rest van een carrière kunnen beïnvloeden. Wanneer je veel geld wilt verdienen, kan je best in de voetsporen treden van de miljardairs. Het is dan handig welke diploma’s deze mensen in hun kast hebben hangen.

Uit een onderzoek bij 356 miljardairs blijkt wel degelijk dat bepaalde studierichtingen een grotere kans geven om tijdens de professionele carrière veel geld te verdienen.

Miljardairs zoals Bill Gates en Mark Zuckerberg hebben nooit hun studie afgemaakt. Maar dat zijn eerder uitzonderingen dan regels. Je kan dus maar beter niets aan het toeval over laten en de juiste studiekeuze maken.

Dit zijn de diploma’s van ’s werelds rijkste mensen:

# 10. Filosofie 4 van de top 100 miljardairs volgenden een studie filosofie. Diep nadenken kan dus in sommige gevallen zorgen voor lucratieve ideeën. Mark Cuban is er zelfs van overtuigd dat creatieve richtingen zoals filosofie in de toekomst steeds belangrijker worden door alle automatiseringen.

# 9. Commerciële studies Kopen, verkopen, handelen, traden,… commerciële studies leren je de knepen van het vak. 5 van de top 100 miljardairs volgden een commerciële studie waarbij 4 van de 5 self-made miljardairs werden.

# 8. Wiskunde Het is uiteraard niet onlogisch dat miljardairs goed zijn in wiskunde, hoe kunnen ze anders hun miljarden bijhouden? In een wereld van cryptomunten en algoritmes is een sterke wiskundige kennis van groot belang.

# 7. Computerwetenschappen In het tijdperk van sociale media en online ondernemers is het niet verrassend dat computerwetenschappen 6 van de 100 miljardairs oplevert.

# 6. Geschiedenis In tegenstelling tot de andere studies werden 7 van de top 100 miljardairs die geschiedenis studeerden miljardair door een erfenis. Dit is dus niet aan te raden als je zelf je geld wilt/moet verdienen.

# 5. Wetenschappen (fysica/chemie/…) Wetenschappen levert 8 van de 100 miljardairs waarbij stamcelwetenschappen bovenaan de wetenschappelijke wishlist staat. Dit is ook een van de favoriete sectoren van ’s werelds rijkste miljardair Bill Gates.

# 4. Wetgeving 15 van ’s werelds top 100 miljardairs waren geïnteresseerd om alles te leren over de wetgeving. Het is niet alleen belangrijk om zo veel mogelijk geld te verdienen, het is ook belangrijk om zo veel mogelijk geld over te houden. En dan komt kennis over wetgeving handig van pas.

# 3. Economie Niet alleen wiskunde zorgt voor een grotere kans om veel geld te verdienen, maar ook economie. Economie levert zelfs 36 miljardairs op in de top 100.

# 2. Business Business, management, internationale handel, … wie het reilen en zeilen kent van de financiële wereld, weet ook wat hij of zij moet doen om veel geld te verdienen. 38 miljardairs in de top 100 hebben een of ander business diploma.

# 1. Ingenieur Veruit het meeste aantal miljardairs hebben een diploma als ingenieur, 48 van de top 100.

Bron: Telegraph

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten

Reacties