party beurs

De maand februari ligt voor de beleggers achter de rug en tijdens deze maand wist Wall Street de rally intact te houden. De vraag is uiteraard wat de nieuwe beursmaand ons gaat brengen. Volgens onderzoek van LPL Financial mogen de beleggers uitkijken naar een mooie beursmaand.

Sinds de maand november worden de beleggers al verwend met hogere beurskoersen. Met name op Wall Street is de huidige Trump-Rally meedogenloos te noemen. Al wekenlang weten de stieren er nieuwe recordkoersen uit te persen. En op basis van het verleden zou die trend zich ook de komende weken kunnen gaan voortzetten.

Deze beursmaand kunnen er nieuwe recordkoersen worden neergezet

beste maand

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Financial, is te zien dat de maand maart gemiddeld gezien de afgelopen 10 jaar het beste resultaat heeft opgeleverd. De gemiddelde stijging bedraagt daarbij 2,70% (S&P 500 index). De afgelopen 10 jaar wist de S&P 500 index in 70% van de gevallen de maand maart hoger af te sluiten.

Volgens onderzoeker Ryan Detrick hoeven we ons daarnaast ook geen zorgen te maken over de maand die hierna komt. De maand april staat immers op nummer 2 als het gaat om het hoogste maandrendement voor de S&P 500 index over de afgelopen 10 jaar gemeten. Daarnaast stonden we de afgelopen 10 jaar in 9 keer van de gevallen aan het einde van de maand april hoger.

Voor de optimistischer belegger is er dus nog geen reden om angstig te worden.