rijk worden dollar geld verdienen

Waarom zijn de meeste mensen niet rijk? Omdat ze er niet in slagen de juiste stappen te volgen. Ze willen lopen voor ze kunnen stappen, en dan gaat het mis. Men raakt ontmoedigt, de weg kwijt en voor je het weet is er een lange periode voorbij. De miljonairs van morgen moeten vandaag beginnen met de juiste stappen te volgen.

Maar rijkdom komt zelden vanzelf, daar moet je 3 stappen voor doorlopen. Mensen die plots rijk worden door bijvoorbeeld een erfenis of door de lotto te winnen, blijven zelden rijk. Dit komt omdat ze niet begrijpen hoe de wereld van geld echt werkt. Wil je blijvende rijkdom, moet je 3 stappen doorlopen: learn – earn –return met andere woorden: leer, verdien en begin opnieuw.

# 1. Leer over geld

Verzamel zo veel mogelijk informatie over geld. Er zijn immens veel artikels terug te vinden, er zijn boeken, seminaries, video’s … noem maar op. Als je over geld wilt leren, moet je dat niet aan je ouders, vrienden of collega’s vragen, je moet het heft in eigen handen nemen.

Als je meer geld wilt verdienen, moet je kijken en luisteren naar wat miljonairs te vertellen hebben, zij weten wat er nodig was om er te geraken. De meeste mensen rondom je kunnen je niet vertellen hoe je rijk kan worden aangezien ze zelf niet rijk zijn.

# 2. Geld verdienen

De meeste mensen sparen voor een regenachtige dag, maar het is veel beter om te investeren voor een zonnige dag. Stel dat je €40.000 per jaar verdient en je spaart 10% van je inkomen, dan heb je na 10 jaar €40.000 gespaard. Niet slecht maar je gaat er ook niet rijk van worden.

Wanneer je ieder jaar €4.000 investeert in je persoonlijke en professionele carrière is de kans groot dat je na 10 jaar geen €40.000 per jaar verdient maar €400.000. Dat is al een bedrag waarmee je iets kan doen om rijk te worden.

# 3. Ken je geld

Blijf altijd bezig met de opvolging van je geld, schakel nooit op autopiloot. Blijf bijleren en blijf investeren, stilstaan is achteruit gaan. Wees niet te beroerd om hulp te vragen. De financiële wereld is zo uitgebreid dat je altijd wel ergens iets kunt verbeteren. Ken je geld en neem je geld serieus. Wanneer jij vriendelijke bent voor je geld, zal je geld ook vriendelijk voor jou zijn.

Bron: Entrepreneur