wilbur Het Britse pond blijft maar rake klappen krijgen na de Brexit-stemming. Miljardair Wilbur Ross ziet echter een opportuniteit en koopt ponden.  “Ik heb vrijdag wat ponden gekocht,” laat Wilbur Ross voorzitter van WL Ross & Co. weten aan CNBC. “Misschien koop ik er vandaag (maandag 27 juni) nog wat bij. De Brexit is niet het einde van de wereld en het Verenigd Koninkrijk gaat niet naar de verdoemenis. Mensen reageren gewoon veel te emotioneel.” Hij onderstreept dat hedge funds enorme shortposities hebben in het pond en de euro en op een bepaald ogenblik hun short zullen moeten coveren. “Er gaat op een bepaald ogenblik dus automatisch vraag in de markt komen voor deze twee munten.” Het pond is teruggevallen tot $1,32, het laagste punt in 30 jaar.” britishpond

Wilbur Ross is er toch niet gerust in

“De boedelscheiding zal echter lang duren,” zegt Ross dat gespecialiseerd is in het kopen van zogenaamde distressed assets of activa in de problemen.

Uiteindelijk zal het de duurste echtscheiding ter wereld zijn en zoals de meeste echtscheidingen zal het langer duren dan nodig.

“Eenmaal Artikel 50 wordt in gang gezet, dan heeft de EU 2 jaar om alles uit te werken met het VK. Daarna is er nog een vreemd proces: 20 EU-landen moeten ermee akkoord gaan en deze 20 moeten 65% van de EU-bevolking uitmaken. Het is uiteindelijk geen gemakkelijke zaak het EU-lidmaatschap te beeïndigen en hoe langer het duurt, hoe zwaarder de gevolgen.

De onzekerheid rond het VK en de EU schept opportuniteiten voor de rivalen van het westen zoals Vladimir Putin, voegt Wilbur Ross eraan toe. “Het zou me niet verbazen dat laatstgenoemde binnenkort één of andere dubieuze stap zet.”