Jeff Bezos rijkste man ter wereld

Volgens de officiële cijfers is Bill Gates op dit moment de rijkste man ter wereld. Met een vermogen van 86 miljard dollar blijft hij nog een stukje voor op de nummer twee van de lijst, namelijk Jeff Bezos. Toch kan Bezos binnenkort weleens de rijkste man ter wereld gaan worden.

amazon-1

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het vermogen van Bezos op dit moment geschat wordt op ongeveer 75,6 miljard dollar. Hiermee is hij onlangs Warren Buffett voorbij gegaan als één na rijkste man ter wereld. Maar, Bezos kennende zal hij niet rusten voordat hij ook Gates van de troon heeft gestoten.

Wordt Jeff Bezos de rijkste man ter wereld?

Bezos bezit ongeveer 17% van de uitstaande aandelen van Amazon. Op het moment dat Amazon met 15% weet te stijgen zal hij Gates voorbij gaan als rijkste man ter wereld. Gezien de rally die het aandeel Amazon de afgelopen maanden heeft doorgemaakt, kan een dergelijke stijging binnen de kortste keren een feit zijn.

amazon-2

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is de stijging van Amazon in beeld gebracht. Over de afgelopen 12 maanden gemeten wist het aandeel met meer dan 46% in waarde te stijgen. Ook dit jaar is het aandeel goed uit de startblokken gekomen met een stijging van meer dan 17%. Het is voor Gates te hopen dat deze rally snel ten einde komt.