dollar

Trump staat al sinds het begin van vorig jaar volop in de belangstelling. Het afgelopen weekend wist hij opnieuw door middel van een opmerkelijke actie de aandacht naar zich toe te trekken. Voor moslims uit bepaalde landen is het vanaf nu niet meer mogelijk om naar de Verenigde Staten te reizen. En deze maatregel zorgde voor heel wat ophef in de rest van de wereld.

Het is duidelijk dat Trump een man is van zijn woord. Zo liet hij tijdens zijn verkiezingscampagne al meermaals weten dat hij moslims als een bedreiging zag voor de Amerikaanse samenleving. En deze maatregel past uitstekend binnen dat denkpatroon.

Trump is een bedreiging voor de dollar

dollar index

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Investing.com, is te zien dat de Amerikaanse valutamunt aan het begin van de maandagochtendhandel flink wat waarde moest inleveren. Gedurende de dag wisten de stieren een blamage te voorkomen, maar het is duidelijk dat de woorden van Trump nog niet erg gunstig zijn geweest voor de dollar. Sinds het begin van dit jaar noteert de Dollar Index al lager.

Voor de dollar gaat het een enorm spannend jaar worden. De afgelopen jaren heeft de Amerikaanse valutamunt kunnen profiteren van de aantrekkende Amerikaanse economie, maar het is nog maar de vraag of die trend onder Trump een vervolg gaat krijgen.