Mark Zuckerberg president

Ongeacht wie er komende dinsdag de presidentsverkiezingen wint in de Verenigde Staten, volgens Forbes auteur Zara Stone zijn Trump of Clinton slechts een tussenpersoon. Zij ziet Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, als opvolger voor de verkiezingen van 2024.

In feite is dit nog niet zo vergezocht als het lijkt.

In 2024 is Mark Zuckerberg 40 jaar, slechts 2 jaar jonger dan Theodore Roosevelt. Zuckerberg heeft een enorme bereik met Facebook. Zo’n miljard mensen kennen hem dankzij het sociale mediaplatform. Hij is iemand die mensen vertrouwen en vooral millennials hangen aan zijn lippen.

In 2024 zal een groot deel van de stemgerechtigde Amerikanen uit millennials bestaan. Als een van de rijkste mensen ter wereld zal het geen probleem zijn voor Zuckerberg om een presidentscampagne te financieren.

De jonge miljardair bouwt zijn hele leven lang al aan een platform om mensen met elkaar te verbinden. Hij zoekt manieren waarop mensen met elkaar kunnen communiceren. Recent doneerde hij ook al $3 miljard aan de Chan-Zuckerberg foundation om tegen 2100 alle ziektes uit de wereld te helpen.

Zuckerberg toont dus een groot leiderschap in het engageren van mensen. Ook ondernam hij  al verschillende initiatieven om onderwijs en gezondheidszorg betaalbaar te maken voor de armen onder de bevolking.

Daarnaast is Mark Zuckerberg getrouwd met Priscilla Chan, een eerste generatie Chinees/Amerikaan. Dat kan tellen als diversiteit om verschillende bevolkingsgroepen achter zich te krijgen. Hij heeft ook al openlijk zijn steun betuigd aan de holebigemeenschap.

Met Mark Zuckerberg zou de Verenigde Staten eindelijk iemand aan het roer krijgen die bijzonder intelligent is en van aanpakken weet. Trump effent het pad voor niet-traditionele kandidaten in de race om het witte huis. Daar kan de CEO van Facebook gebruik van maken in 2024.

Bron: Forbes