Aandeel nvidia

Chipmaker NVIDIA heeft de afgelopen maanden goed aan de weg getimmerd als het gaat om de naamsbekendheid van het bedrijf onder beleggers. Deze toename van populariteit is met name te danken aan het feit dat NVIDIA de grote winnaar was van het afgelopen beursjaar.

nvidia-1

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat de chipmaker het afgelopen jaar flink in waarde wist te stijgen. Procentueel wist het aandeel in 2016 een winst te boeken van 224%. En dankzij deze waanzinnige prestatie was NVIDIA het afgelopen jaar het best presterende aandeel binnen de S&P 500 index.

De grote winnaar van vorig jaar heeft het dit jaar erg lastig

Voorlopig is de chipmaker dit jaar nog niet goed van start gegaan. Na die ongelooflijke rally van vorig jaar staat het aandeel dit jaar voorlopig 6% lager. En volgens Chris Kimble, bekend van KimbleCharting, ligt er meer onheil voor NVIDIA op de loer.

nvidia-2

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is te zien dat het aandeel onlangs het 161% Fibonacci niveau heeft bereikt. Binnen de technische analyse kan een dergelijk niveau zorgen voor flink wat weerstand. Daarnaast is er een hoofd-en-schouderpatroon in de maak. En een dergelijk patroon zien we normaal gesproken op het moment dat er een top wordt neergezet.