Zilver India

Op 8 november werden er in India van de ene op de andere dag 23 miljard bankbiljetten ongeldig verklaard. 86% van alle cash geld in circulatie werd er waardeloos. Maar veel circuleert nog in het zwarte circuit, o.a. op zoek naar goud. Na de war on cash kan dan ook de war on gold volgen. En dan komt zilver ‘in the picture’ bij de Indiase bevolking.

Goud is van oudsher zeer belangrijk in India. Net als in China hebben de Indiërs een voorliefde voor het gele edelmetaal. Wanneer de Indiase overheid het bezit van goud verder zal inperken, zullen veel Indiërs overschakelen op zilver. En dan kan de zilverprijs exploderen.

De Australische zakenbank Macquire berekende in 2011 dat 78% van de Indiase huishoudens geld spaart met goud. India heeft de facto een dubbel geldsysteem: roepies en goud. Wat de Indiase overheid ook probeert, Indiërs blijven goud kopen.

Maar de overheid wil dit steeds meer ontmoedigen. De immense import van goud zorgt namelijk voor budgettaire problemen. Nu men het zwarte geld aanpakt kan volgens experts het gele edelmetaal volgen.

Indiërs zullen automatisch naar zilver beginnen kijken. Die trend is in feite al enkele jaren aan de gang.

Goud en zilver in India

Zelfs wanneer slechts een fractie van de Indiase goudmarkt naar de zilvermarkt zou vloeien, kan dit al enorme gevolgen hebben op de zilverprijs. Wanneer 10% van de vraag naar goud in India naar de zilvermarkt zou stromen, zou de globale vraag naar zilver verdubbelen.

De zilvermarkt zit nu al met een structureel tekort door het dalende aanbod en de stijgende vraag, onder andere uit de sterk groeiende sector van zonnepanelen. Dit tekort kan dus nog verder oplopen waardoor de zilverprijs kan exploderen.

zilverprijs BH

Bron: ETF Daily News

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER