Bitcoin verbod

Er zijn heel wat mensen die met veel argwaan tegen de Bitcoin aankijken. De virtuele munt zou volgens sommige kenners zelfs onbetrouwbaar zijn en daarnaast zou de levensduur van deze munt niet erg lang zijn. Toch hebben deze doemdenkers vooralsnog niet het gelijk aan hun zijde.

De Bitcoin heeft er een geweldig beursjaar opzitten. De virtuele munt wist in 2016 met 120% te stijgen tot koers 952 dollar. Begin 2017 schoot de prijs van Bitcoin ook al door de barrière van $1.000 en nadert zo het niveau van de goudprijs. Bitcoin luidt 2017 spetterend in door de $1.000 voor de tweede maal sinds zijn zo jeugdige bestaan te doorbreken.

De Bitcoin weet te profiteren van de onzekerheid in China

Steeds meer beleggers vragen zich af waar deze enorme stijging ineens vandaan komt. Zo wist de Bitcoin in de laatste drie maanden met maar liefst 57% in waarde te stijgen. Het antwoord moet gezocht worden in China.

bitcoin-china

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat de volumes op de grootste Bitcoin-marktplaats ter wereld de afgelopen maanden flink is toegenomen. Deze marktplaats bevindt zich in China en volgens Christopher Woods, van CLSA, is de stijging van de Bitcoin met name te danken aan de kapitaalvlucht uit China.

Volgens sommige analisten is de Chinese valutamunt op dit moment ‘duur’ geprijsd en als gevolg daarvan zouden veel Chinezen de Bitcoin hebben opgezocht als veilige haven voor hun kapitaal.