jongeren en geld

Een rapport van Capgemini Consulting laat een bijzonder beeld zien hoe jonge miljonairs omgaan met hun geld. Ze zijn zelfs nog meer conservatief dan hun oudere voorgangers. Ook valt op dat er plaats is voor cash geld en alternatieve beleggingen. Welcome to Slim Beleggen zouden we zeggen.

Het is niet evident om als jonge niet-miljonair eenzelfde strategie toe te passen, maar wil je miljonair worden, dan moet je ook leven als een miljonair. En dat geldt ook voor de omgang met je geld. Jonge miljonairs houden veel cash geld achter de hand. En daar hebben ze enkele goede redenen voor.

Ongeveer 1/3 van hun vermogen bestaat uit cash geld. Hiermee creëren ze de mogelijkheid om op de juiste opportuniteit te springen wanneer deze zich aanbiedt. Cash geld is ook een manier om zich in te dekken tegen de volatiliteit op de financiële markten. Cash geld brengt niet veel op maar kost ook niet veel, vooral niet in een omgeving met lage inflatie.

Jonge miljonairs kunnen hun geld goed beheren

Jonge miljonairs houden ook van een goede spreiding. Op 1 paard wedden is goed voor de Mark Zuckerbergs en Evan Spiegels van deze wereld, voor de rest is een goede spreiding van bijzonder belang. Om die spreiding meer kracht bij te zetten, zoeken jonge miljonairs ook naar meer alternatieve beleggingen.

De traditionele aandelen en obligaties worden nog steeds gekocht, maar er is een grotere tendens naar vastgoed, grondstoffen, edelmetalen of andere alternatieven zoals Bitcoins. 40% van de portefeuilles bestaat uit alternatieve beleggingen. Ten slotte consulteren jonge miljonairs steeds meer het internet voor advies.

Het traditioneel beleggen via banken of fondsenbeheerders komt steeds minder voor. Het wordt steeds belangrijker dat adviseurs online te raadplegen zijn en diensten aanbieden waarmee ze online hun investeringen kunnen opvolgen.