Donald Trump verkiezingen

Met het ‘seksschandaal’ lijkt de kans op een overwinning van Donald Trump bijzonder klein, maar zo waren de kansen voor een Brexit ook. Er zijn echter nog voldoende signalen dat Trump als verrassende winnaar uit de stembusslag kan komen. Dan kan je maar beter je portefeuille beschermen, zeggen verschillende experts.

Goud lijkt de ideale indekking tegen winst van Trump. Iedere keer dat de kans op een overwinning van de Republikein boven 40% uitkwam, steeg de goudprijs. Wanneer de kans op een overwinning daalde onder 20%, daalde de goudprijs.

Trump verkiezingen goud

Bij een overwinning van de vastgoedmogul zal de volatiliteit de lucht in schieten op de financiële markten. Er zal grote onzekerheid heersen, financieel en politiek. Goud zal zijn eigenschap van veilige haven volledig opeisen in dergelijke periode.

Iedere keer de naald in de richting van een Democratische overwinning wijst, daalt de volatiliteit en stijgen aandelen. Momenteel heeft Clinton gemiddeld zo’n 6 % voorsprong op Trump, de markten zijn er dan ook nog steeds gerust in. De kansen voor een overwinning van Trump staan op dit moment op 16%.

Maar de race is verre van gelopen, het moet nog allemaal beginnen.

Met Clinton als President verwacht men eerder dat het soepele beleid van de Federal Reserve nog langer soepel zal blijven. Met Donald Trump is dat veel minder het geval, Trump lag al eerder op ramkoers met de Amerikaanse centrale bank.

Bron: CNBC