trump

De afgelopen tijd is gebleken dat de Amerikanen hoge verwachtingen hebben in hun nieuwe president. Met name de economische plannen van Donald Trump hebben goodwill gecreëerd onder de Amerikaanse burgers. Met name in de ‘vergeten’ gebieden van de Verenigde Staten is de support voor Trump razend groot.

Ook de beleggers hebben hun hoop gevestigd op Donald Trump. Sinds de verkiezingsoverwinning in november is er een stijgende beweging op de markten gaande die zelfs de titel ‘Trump-Rally’ heeft gekregen. Voor de beleggers is het uiterst interessant om te kijken hoe de (Republikeinse) voorgangers van Trump het deden.

Weet Trump de stijgende beweging voort te zetten?

presidenten-vs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bespoke Investment, zijn de Dow Jones rendementen in beeld gebracht onder de hoede van eerdere Amerikaanse presidenten. Daarbij valt op dat de laatste Republikeinse president van Amerika het niet bepaald goed heeft gedaan. Zo moest de Dow Jones index onder leiding van Bush II meer dan 20% aan waarde inleveren.

Daarnaast valt op dat meerdere Republikeinse presidenten hebben weten te leiden tot dalende aandelenkoersen. De slechtste beursprestatie werd geboekt onder president Hoover. En verrassend genoeg was dit opnieuw een Republikeinse president.

Trump moet er dus voor zien te zorgen dat hij de ‘naamsbekendheid’ van de Republikeinen op de beursvloer weet te herstellen.