Dit is hoe het allemaal begon voor Mark Zuckerberg. Het leven van het 32-jarige wonderkind kent al veel verrassende wendingen. Er werd niet alleen reeds een film over hem gemaakt, The Social Network, er werden ook al verschillende boeken geschreven. Sommige geloven dat David Kirkpatrick’s boek “The Facebook Effect: The Inside Story of the Company That Is Connecting the World” het meest accuraat is.

Onderstaande infographic werd dan ook gebaseerd op het boek van Kirkpatrick.

Het begon allemaal voor Zuckerberg in 1984. Op zijn 10e leert hij de computer kennen en begint hij te programmeren. Hij schrijft een programma dat de computer van zijn vader thuis verbindt met de computer van zijn vader op het werk. Hij noemt dit ‘ZuckNet’.

Doorheen zijn jeugd leert hij steeds meer programmeren en creëert hij spelletjes van figuren die zijn vrienden tekenen. Nog voor Zuckerberg naar de Universiteit gaat, bouwt hij een programma dat leert de voorkeur van iemands muziek te onthouden. Microsoft wil het programma kopen voor $1 miljoen maar Mark Zuckerberg wijst het bod af.

aandeel Facebook

Op Harvard bouwt hij een website die studenten de mogelijkheid geeft om lessen samen te volgen. Daarna bouwt hij een site die ‘punten’ geeft aan andere studenten. 4 uur later ligt zijn internet plat. Daarop krijgt hij bezoek van de gebroeders Winklevoss die hulp willen met hun dating website.

Zuckerberg laat het project van de gebroeders Winklevoss doodbloeden en programmeert Facebook op enkele weken. Nog terwijl hij op Harvard zit, krijgt hij een bod van $10 miljoen voor Facebook. Later volgt een bod van $75 miljoen van MTV. Nog later biedt Viacom $1,5 miljard. Zuckerberg twijfelt maar zegt toch ‘nee’.

Yahoo komt ook langs met een cheque van $1 miljard. Microsoft trekt alle registers open en biedt Zuckerberg $15 miljard. Zuckerberg zegt opnieuw ‘nee’. Nu is Facebook op de aandelenmarkt meer dan $400 miljard waard en CEO Mark Zuckerberg de 5e rijkste persoon ter wereld.

Bron: CNBC

Infographic Mark Zuckerberg