Bill Gates en Warren Buffett Miljardairs Bill Gates en Warren Buffett zijn al 25 jaar vrienden, goede vrienden. En toch scheelde het niet veel of beide heren hadden elkaar niet ontmoet. Ze ontmoette elkaar voor het eerst op 5 juli 1991. In een blog beschrijft Gates hoe de twee elkaar ontmoet hebben. De moeder van Bill Gates vroeg hem om kennis te maken met Warren Buffett tijdens hun vakantie in de staat Washington. Maar … Gates wou niet gaan. Zo zei hij: “Waarom moet ik iemand ontmoeten die enkel papier koopt en verkoopt. Hij voegt geen waarde toe, ik denk niet dat we iets met elkaar gemeen hebben.” Uiteindelijk gaf Gates toe en was hij van plan om maximaal 2 uur van zijn tijd te spenderen aan een gesprek met Buffett. Tijdens hun ontmoeting begon Buffett vragen te stellen over Microsoft. “Het waren ontzettend goede vragen die Buffett stelde. Niemand anders keek naar Microsoft op die manier”, vertelt Gates. Buffett kwam niet over als een of andere big-shot belegger. Hij praatte op een normale manier, hij was grappig maar hij had ook een duidelijke kijk op de wereld.

Het was vriendschap vanaf het eerste woord.

Tegenwoordig heeft Gates maar 2 telefoonnummers op speed dial staan: thuis en Buffett. Hun gesprek is het hoogtepunt van zijn week zegt hij. Ze praten graag over bedrijven, politiek, de wereld en innovaties. Buffett heeft een duidelijke economische blik en Gates ziet de dingen meer vanuit een technologisch standpunt. Wanneer Gates voor een moeilijke denkoefening staat, vraagt hij zichzelf altijd af wat Warren Buffett zou doen. Dan komt hij dikwijls op het juiste antwoord. Maar Gates ziet Buffett vooral als een vriend. Buffett is een geweldige belegger, maar hij is minstens even goed als investeerder in mensen. Hij trekt de mensen naar hem toe en houdt ervan om zijn kennis te delen. Gates geeft toe dat hij veel leerde van Buffett, maar het belangrijkste is hun vriendschap. Hoewel Buffett ondertussen al 85 jaar is, komt hij Bill Gates nog steeds persoonlijk ophalen aan het vliegveld, besluit hij. Bron: Yahoo Finance

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger