De meeste mensen denken pas aan hun pensioen wanneer het voor de deur staat. Maar ‘The Money Wizard’ is er al veel langer mee bezig. Deze 26-jarige financieel analist en blogger heeft nu al $150.000 op zijn bankrekening staan. Hij geeft zichzelf nog 11 jaar om voldoende geld te hebben om op pensioen te gaan.

Sean, The Money Wizard, maakte kennis met de kracht van samengestelde interest in de lagere school. Daarna kwam hij erachter dat zijn opa niet enkel ‘zuinig’ was, maar ook een miljonair. Hij leerde dat je ook van het leven kan genieten terwijl jouw geld voor jou werkt. En met wat inspanningen kan hij voor zijn 40e op pensioen gaan terwijl anderen nog tientallen jaren moeten werken.

Sean begon op zijn 16e al met geld te sparen van zijn jobs. Nadat hij afgestudeerde, verdiende hij $45.000 per jaar waarvan hij automatisch 5% spaarde via pensioensparen. Nu verdient hij $70.000 per jaar en spaart hij 25% voor pensioensparen.

Zorg dat geld geld maakt en geen nutteloze dingen koopt

Als The Money Wizard geeft hij de raad om gewoon te leven, maar goed na te denken over wat je doet met je geld. Gebruik je het om de nieuwste gadgets te kopen of gebruik je het om meer geld mee te verdienen? Sean denkt niet in termen van materialisme, maar in termen van (financiële) vrijheid.

So many people get caught up in the race of materialism, thinking that next house or next car is what will make them happy. I think happiness comes from freedom. I just want to be able to do what I want, without financial worry.”

Aandelen kopen

Naast pensioensparen investeert Sean ook op de aandelenmarkt. Aangezien hij zelf geen huis bezit, koopt hij vastgoedfondsen. Daarnaast diversifieert hij vooral via fondsen van aandelen en obligaties. Hij bezit ook enkele individuele aandelen.

Lees hier hoe je het dividendrendement van Royal Dutch Shell kan verdrievoudigen >>

Sean spaart 65% van zijn inkomen, maar heeft niet het gevoel dat hij iets tekort komt. Hij gaat regelmatig op reis, eet in restaurants en heeft vooral geen financiële zorgen. Dat komt omdat hij tevreden is met wat hij heeft en geen geld uitgeeft aan dingen die niet nodig zijn. Zo kan hij het geld dat hij spaart investeren zodat geld ook geld opbrengt.

Bron: Time Money

5 redenen waarom je NU dividendaandelen moet kopen

  • Dividendaandelen zorgen voor een EXTRA inkomen
  • Dividendaandelen zijn historisch gezien de BESTE aandelen op de markt
  • Dividendaandelen STIJGEN sterk 12 tot 18 maanden na de 1e renteverhoging van de Fed
  • Dividendaandelen zijn IDEAAL voor de beginnende belegger
  • Dividendaandelen zijn de FAVORIETE aandelen van alle TOP-beleggers

LEES HIER alles wat je moet weten over dividendaandelen met een HOOG dividendrendement.