hoe word je miljonair

Iedere miljonair is rijk geworden op zijn eigen manier. Er is geen geheime formule, er is geen garantie en er is zeker geen handleiding die je kan volgen. Maar de meeste miljonairs hebben wel enkele belangrijke dingen met elkaar gemeen. Zonder deze zaken onder de knie te krijgen, ga je het niet redden.

Vraag jij je soms af waarom andere mensen wél rijk worden en jij niet? Dan is het dringend tijd dat je de volgende 5 zaken eens van dichterbij bekijkt. Het kan jou wel eens helpen om net als vele anderen miljonair te worden.

# 1. Ze gaan graag tegen de kudde in

De grote massa is niet super rijk. Met de massa meezeulen is dus niet de juiste manier om miljonair te worden. Je moet je een beetje contrair opstellen. Self-made miljonairs hebben de neiging om trends en opportuniteiten te zien voor de rest ze ziet. Daarvoor moet je tegen de algemene consensus in durven gaan.

# 2. Ze begrijpen de waarde van tijd

Tijd is het enige dat we niet kunnen kopen of maken. Tijd is de grootste vijand van de mens. Je moet dan ook de waarde van jouw tijd kunnen begrijpen. Voor beleggers is bijvoorbeeld 10 jaar waardevoller dan 10 dagen. In het dagelijkse leven moet je weten hoeveel jouw tijd waard is, dan kan je beter beslissen waar jij jouw tijd aan spendeert.

# 3. Ze hebben meerder inkomsten

Het is hier al meermaals aan bod gekomen, meerdere inkomsten is ontzettend belangrijk. Het voordeel is dat je jezelf beschermt tegen tegenslagen. Wanneer er een inkomen wegvalt of vermindert, moet dit geen catastrofale gevolgen hebben als je over meerdere inkomsten beschikt. Miljonairs hebben in de meeste gevallen minstens 3 inkomstenbronnen.

# 4. Ze hebben een mentor

Een mentor is bijzonder belangrijk. Hij/zij geeft jou de mogelijkheid om alles te leren wat je nodig hebt om succesvol te worden. Warren Buffett deed er alles aan om de grondbeginselen van beleggen te leren bij Benjamin Graham. Er zijn miljonairs die zelf gratis gewerkt hebben bij hun mentor. Goede mentors willen maar al te graag hun kennis doorgeven.

# 5. Ze maken plannen

Zonder plan bak je er niets van. Miljonairs plannen via doelstellingen op korte en lange termijn. Zo weten ze perfect waar ze mee bezig zijn. Ze slaan ze geen belangrijke stap over en hebben ze steeds een (hoger) doel.

Bron: Time Money