Je wordt niet altijd geboren met de juiste talenten en eigenschappen om later rijk en succesvol te worden. Maar er zijn een heel deel vaardigheden die je kan leren. Hoe sneller je ze onder de knie hebt, hoe korter de weg naar je eerste miljoen. Het is dus een kwestie van oefenen, oefenen en oefenen.

Skills pays the bills. Miljonairs onderscheiden zich van andere door hun speciale vaardigheden, dat maakt hen in eerste instantie juist miljonair. Maar het mooie is dat iedereen, dus ook jij, deze vaardigheden, deze ‘skills’ kan aanleren.

Wil jij tot het ‘clubke’ toetreden, zal je deze 12 vaardigheden moeten leren om je te onderscheiden van de rest:

# 1. Communicatie

Miljonairs sturen duizenden e-mails per jaar. Iedere mail bouwt hun reputatie op en vestigt de merknaam. Daarnaast zijn ze specialisten aan de telefoon en tijdens meetings. Ze hebben altijd het juiste antwoord klaar. Hoe duidelijker en correcter je kan communiceren, hoe meer mensen met jou willen samenwerken.

# 2. Verkoop

Er zijn 2 soorten mensen op de wereld: mensen die verkopen en mensen die iets verkocht worden. Wanneer je dit begrijpt, moet je ervoor zorgen dat jij diegene bent die verkoopt, zo word je miljonair.

# 3. Marketing en branding

Je reputatie is je uithangbord. Jezelf en je bedrijf promoten is de hoeksteen van je rijkdom. Je moet de wereld laten weten dat jij iets waardevols te bieden hebt. Iedere miljonair heeft een sterke merknaam.

# 4. Emotionele intelligentie

Miljonairs begrijpen motivatie, lichaamstaal, tact, diplomatie, empathie, … Dit kan je allemaal leren door goed op te letten op de mensen rond je. Wanneer je goed voor jezelf kan zorgen, kan je ook voor anderen zorgen.

# 5. Innovatie

Iedere miljonair kan een creatieve twist geven aan zijn/haar product. Ray Kroc, oprichter van McDonald’s, heeft de hamburger niet uitgevonden, maar hij heeft wel het concept van fastfood geperfectioneerd.

# 6. Organisatie

Miljonairs zijn over het algemeen goed georganiseerd zodat ze veranderingen de baas kunnen. Zorg voor een goede organisatie zodat je snel aan de nodige informatie kunt komen.

# 7. Doelen en planning

Plan je werk en werk je plan uit. Niemand kan slagen zonder een goed doordacht plan. Creëer doelen op korte en lange termijn en maak een planning om deze doelstellingen sneller te bereiken. Opportuniteiten komen enkel voor diegene die goed voorbereid zijn om er gebruik van te maken.

# 8. Beheer je geld

Miljonairs weten alles over hun geld. Ze weten hoeveel ze verdienen, ze weten hoeveel ze uitgeven, ze weten hoeveel er op hun rekening staat, …

# 9. Netwerken

Netwerken is ontzettend belangrijk, goede relaties openen deuren die anders gesloten blijven. Je kan enkel blijven groeien wanneer anderen kunnen doen wat jij niet kan.

# 10. Leiderschap

Iedere miljonair is een leider. Ze weten wanneer ze verantwoordelijkheid en initiatieven moeten nemen. Grote leiders inspireren ook anderen om te realiseren wat eerst onmogelijk leek.

# 11. Time management

Time management gaat over de perfecte en meest efficiënte invulling van je tijd. Het gaat meer over het optimaliseren van je energie aan de taken die het meeste opbrengen.

# 12. Filantropie

Miljonairs begrijpen dat het mooiste in de wereld niet nemen maar geven is. Veel rijke mensen schenken aan goede doelen. De kracht van rijkdom zit in het delen van de welvaart.

Bron: Business Insider

Reacties