mooie auto miljonair Wat je ook doet, wat je job ook is, een bankrekening vol geld willen we allemaal. Geld maakt niet per se gelukkig, maar het maakt alles wel gemakkelijker. Toch is het niet eenvoudig om grote sommen geld te beheren, kijk maar naar de vele lotto-miljonairs die terug arm worden. Dus, wat zou jij doen als je miljonair werd? Dit zijn alvast enkele tips …

# 1. Maak deftige investeringen

Geld is er in overvloed, maar als je het niet goed beheert, kan het smelten als sneeuw voor de zon. Als je miljonair bent, wil je natuurlijk ook graag eens wat geld uitgeven. Door goede deftige investeringen te doen, zorg je ervoor dat je het geld ook terug laat aangroeien. Via vastgoed kan je huur ontvangen, obligaties betalen een vaste rente en dividendaandelen keren regelmatig een dividend uit.

# 2. Koop je droomhuis

We dromen allemaal van een huis dat we eigenlijk niet kunnen betalen. Wanneer je miljonair wordt, moet je die droom realiseren. Je huis is een van de plaatsen waar je het meeste tijd doorbrengt. Als je alsnog veel geld zou verliezen, heb je toch nog dat droomhuis.

# 3. Help je familie

Je familie is het belangrijkste dat er is, dus waarom zou je niet iets terug doen voor de mensen die altijd voor je klaar staan? Wanneer je je geen zorgen meer moet maken over geld, kan je de dromen en wensen van je dierbaren helpen realiseren.

# 4. Laat geen misbruik van je maken

Geld trekt aandacht. Vanaf het moment dat ze doorhebben dat je rijk bent, lopen ze de deur plat. Let goed op met ‘liefdadigheid’ bij mensen die je niet kent. Er zijn er die gespecialiseerd zijn in het misbruiken van rijke mensen, geef enkel geld aan diegene die het echt verdienen en die betrouwbaar zijn.

# 5. Neem geld niet te serieus

Geld is geld en je hebt er genoeg van, maar het is niet het meest dierbare in je leven. Beheer je geld op een juiste manier, maar laat het nooit je leven bepalen. Doe jezelf niet beter voor dan anderen omdat je een vette bankrekening hebt. Geld is een hulpmiddel, geen doel.

# 6. Ga op reis

Ervaring boven geld, zei Gilles – de Belgische Mol. En hij heeft 100% gelijk, geld zal er altijd zijn maar tijd niet, gebruik die tijd om ervaringen op te doen. De beste manier is door te reizen en de wereld te verkennen.

# 7. Maak van jezelf een betere persoon

Wanneer geld geen probleem meer is, moet je niet meer hard werken (kan en mag wel) en kan je de tijd ook gebruiken om slimmer en gezonder te worden. Ontmoet intelligente mensen, lees boeken, volg cursussen, ga sporten, … de wereld ligt aan je voeten.