winnaar

De korte maand februari ligt alweer achter onze rug. Tijdens deze maand wisten de aandelenmarkten de rally intact te houden. Recent wist de S&P 500 index zelfs de grens van 2.400 punten te doorbreken. De feestvreugde op de markten lijkt wel oneindig te zijn.

10-best-1

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van FactSet, is te zien dat de S&P 500 index de afgelopen 2 jaar met meer dan 17% in waarde is gestegen. Opvallend daarbij is dat de huidige rally het grootste gedeelte van die stijging vertegenwoordigt.

10-best-2

Op de bovenstaande grafiek, wederom afkomstig van FactSet, is te zien dat de zogenoemde ‘Trump-Rally’ ons op dit moment al meer dan 11% aan rendement heeft opgeleverd. Daarnaast valt op dat deze stijgende beweging gepaard ging zonder echte noemenswaardige correcties.

Dit zijn de winnaars van februari

10-best-3

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van MarketWatch, zijn de 10 best presterende aandelen van februari binnen de S&P 500 index afgebeeld. In dit rijtje vinden we onder andere Monopoly-maker Hasbro. Ook computergigant HP wist de afgelopen maand goede zaken te doen met een plus van meer dan 17%.

Voorlopig zijn de stieren in de nieuwe beursmaand ook goed uit de startblokken gekomen. Beleggers moeten zich echter ten alle tijden beseffen dat waakzaamheid geboden is.