Geld Tips Beleggen

Tony Robbins is een financiële goeroe die eigenhandig zijn imperium uitbouwde. Zijn geld tips gaan heel de wereld rond, zijn boek ‘MONEY: Master the Game’ is een van de best verkopende boeken over geld. Hij hielp meer dan 50 miljoen mensen met financieel advies. En dit zijn de beste geld tips die hij kan geven.

Wie rijk wil worden, moet deze geld tips over geld (uiteraard), carrière, het leven, persoonlijke + professionele doelen en beleggen zo snel mogelijk beginnen volgen.

# 1. Begin met beleggen

Je moet van beleggen een gewoonte maken, zegt Robbins. Ongeacht hoe klein je investering ook is, je moet beginnen met beleggen. De gewoonte van geld sparen en beleggen is wat gewone mensen rijk kan maken. Wie denkt dat hij/zij niet genoeg geld heeft om te beleggen, moet naar zijn/haar uitgaven kijken.

# 2. Verlies geen geld

Terwijl de meeste beleggers gefocust zijn op geld winnen, zijn de beste beleggers gefocust op geen geld verliezen. Wie geen geld verliest, zal altijd geld winnen.

# 3. Klein risico met grote winsten

Het belangrijkste aan beleggen is investeringen vinden die het meeste kans geven op winst met het minste risico. Robbins stelt de regel van 5-1 voor. Voor iedere euro die je belegt, moet je er 5 mee verdienen. Zo kan je 4 keer fout zitten en 1 keer juist en nog steeds geen geld verliezen.

# 4. Diversifieer

Leg niet al je eieren in hetzelfde mandje. Een goede spreiding zorgt voor een lager risico. Dit betekent echter niet dat je zomaar wat moet gaan spreiden. Let op je beleggingen en zorg voor een lager risico door te spreiden maar mik daarbij wel op een maximaal rendement.

# 5. Let op de kosten

Kijk uit naar goedkopere alternatieven. Wanneer je de kostprijs van je beleggingen kan verlagen met 3%, verhoog je het potentiële toekomstige rendement met 70%.

# 6. Geef niet zomaar geld uit

Geef geld uit aan dingen die de kwaliteit van je leven verbeteren en stop met geld uit te geven waar je niets aan hebt. Wie €150 per maand kan besparen aan zinloze spullen en deze kan beleggen aan 8% per jaar heeft over 40 jaar een extra fortuin van een half miljoen.

# 7. Focus op resultaat, niet op wat je moet doen

De meeste mensen kijken naar wat ze allemaal moeten doen. Ze houden een To-Do lijst bij met al hun taken. Het probleem met een To-Do lijst is dat je enkel kijkt naar wat er nog moet gebeuren, niet naar de kwaliteit van je werk. Het zorgt enkel voor frustratie. Focus beter op je resultaat.

# 8. Leg de lat hoog genoeg

Wanneer je niet faalt, leg je de lat niet hoog genoeg. Wanneer de lat niet hoog genoeg ligt, maak je het jezelf te gemakkelijk. Je leeft op de manier waarop je denkt dat je leeft. Onmogelijk en limieten bestaan enkel in onze hersenen.

# 9. Gebruik je angst om beter te worden

Iedereen is wel ergens bang voor. Angst is geen slechte raadgever, maar je moet je angsten gebruiken om beter te worden. De beste manier om je angsten te overwinnen is door meer angst te hebben van de gevolgen wanneer je niets doet.

# 10. Geld op zich is niet belangrijk

Geld op zich maakt niet gelukkig, het is wat je met dat geld doet dat belangrijk is. Geld is een middel om onze doelen te halen en de meeste doelen in ons leven hebben niets te maken met financiën.

Bron: Go Banking Rates