Foto: Joi Ito Inbamura, Japan

Foto: Joi Ito Inbamura, Japan

Soms heb je niet méér dingen nodig om succesvol te worden, maar juist minder. Succes is voor iedereen anders en iedereen heeft het in zich om op zijn manier succesvol te worden. Maar bepaalde zaken houden jou tegen om succes te bereiken, en die zaken zijn vaak voor iedereen hetzelfde.

Wil jij op jou manier succesvol worden, is het tijd om onderstaande dingen op te geven. Het ene zal gemakkelijker gaan dan het andere. Maar de beloning is voor iedereen hetzelfde: jouw succesverhaal.

-1. Geef die ongezonde levensstijl op

‘Draag zorg voor je lichaam, het is de enige plaats waar je leeft.’ – Jim Rohn. Alles begint bij een gezond lichaam. Mens sana in corpore sano – “Een gezonde geest in een gezond lichaam”.

-2. Denk niet op korte termijn

‘You only live once, maar als je het goed doet, is een keer voldoende’. – Mae West. Succesvolle mensen stellen doelen op lange termijn en gebruiken gewoontes op korte termijn om hun doel te bereiken.

-3. Wees niet klein

We zijn allemaal op deze planeet geboren om te groeien. Maar velen stoppen daarmee omdat ze onzeker worden. Wie faalangst kan overwinnen kan blijven groeien en neemt daarbij anderen mee in het groeiproces. De wereld wordt een betere plaats wanneer jij blijft groeien.

-4. Verzin geen excuses

‘Het gaat niet om de kaarten die je krijgt, maar hoe je ermee speelt.’ – Randy Pausch. Succesvolle mensen nemen hun leven in handen, ongeacht hun sterktes en zwaktes. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. Jij bent de CEO van jouw leven.

-5. Geloof niet in een wonderbaarlijke oplossing

Succes van de ene op de andere dag is een mythe. Succes komt niet vanzelf, maar vereist hard werken – iedere dag opnieuw. Enkel door iedere dag beter te worden, zal je bereiken wat je wenst. Wacht niet op succes.

-6. Perfectie bestaat niet

Niets zal perfect zijn, hoe hard je het ook probeert. Er zullen veel opportuniteiten verloren gaan wanneer je wacht op het perfecte moment.

-7. Probeer niet alles te controleren

‘Soms moet je iets doen, en soms moet je niets doen.’ – Epictetus. Verspil geen energie aan dingen die je niet kan controleren en steek jouw energie in wat je wel kan controleren.

-8. Zeg niet ‘Ja’ tegen zaken die je doelen niet ondersteunen

Je kan niet alles doen. Om succesvol te worden moet je dingen overlaten aan anderen. ‘Nee’ zeggen is voor veel mensen moeilijk, maar je bereikt er op lange termijn veel meer mee.

-9. Luister niet naar negatieve mensen

We worden met wie we omgaan. Je bent de som van de 5 mensen die het dichtste bij jou staan. Negatieve mensen halen alleen maar energie uit je lichaam. Positieve mensen geven jou energie om meer te bereiken.

-10. Niet iedereen moet jou leuk vinden

Jij bent een nicheproduct. Veel mensen zullen jou leuk vinden, maar er zullen er ook zijn die jou niet leuk vinden. So be it! Ongeacht wat je doet, je zal nooit iedereen tevreden kunnen houden. Dat is de normale gang van zaken. Het enige dat je kan doen, is jezelf blijven en iedere dag beter worden.

Bron: CNBC