Vandaag zijn de opties voor elektrische auto’s redelijk beperkt. Maar nadat Tesla de markt open beukte, staan oude en nieuwe autoproducenten te drummen om een elektrische wagen op de markt te brengen. Er komt dus snel een nieuw gamma elektrische auto’s op de markt.

Deze wagens kunnen we de komende 5 jaren verwachten.

Tesla Model 3

Met het Tesla Model 3 wil Elon Musk van Tesla een massaproducent van elektrische wagens maken. Voor een basismodel betaal je $35.000.

tesla-model-3

Tesla Roadster

Naast het Model 3 wil Tesla ook een nieuwe Roadster op de markt brengen. Met de Roadster is het allemaal begonnen. In 2019 wil Elon Msuk deze wagen terug nieuw leven inblazen nadat het op de achtergrond verzeild geraakt is.

Tesla Roadster

Audi SUV

Begin dit jaar maakte de Duitse autoproducent Audi bekend dat het in 2018 met de productie zal beginnen van de eerste elektrische SUV van Audi. De elektrische SUV zal gebaseerd zijn op het e-tron quattro concept en zal in België geproduceerd worden.

Audi A3 sportback e tron

Audi A9

Audi zal ook met een concurrent voor het Model S van Tesla op de proppen komen. Audi wil tussen 2020 en 2025 3 elektrische auto’s in zijn gamma opnemen. De A9 e-tron heeft 3 elektrische motoren en kan ook autonoom rijden.

Audi A9

Porsche E concept

Porsche liet al verstaan meer dan $1 miljard te investeren in nieuwe faciliteiten voor een elektrische sportwagen. De E Mission zou 80% van de batterij opladen in 15 minuten en optrekken van 0 tot 100 km/uur in 3,5 seconden.

Porsche e mission

Faraday Future

Rond Faraday Future hangt een mist van mysterie. Het Amerikaanse automerk met Chinese geldschieters presenteerde vorig jaar een conceptauto, maar het is onwaarschijnlijk dat die in productie zou gaan. Sindsdien is het echter behoorlijk stil rond dit project.

Faraday Future

Volkswagen

Volkswagen zet veel in op de elektrische automarkt. CEO Matthias Mueller zei in juni dat het geplaagde automerk tegen 2025 zo’n 30 elektrische plug-in modellen op de markt wil brengen, waarvan reeds 20 modellen tegen 2020. De eerste autonome auto kan tegen het einde van het decennium verwacht worden.

Elektrische Volkswagen

Mercedes-Benz

De Duitse autoconstructeurs zitten niet stil. Ook Mercedes-Benz werkt aan een elektronische SUV. De eerste auto zou in 2019 over de wegen moeten rijden.

Mercedes SUV 2

Jaguar

Jaguar zou naar verwachting eind dit jaar zijn eerste elektronische conceptwagen kunnen presenteren, productie wordt voorzien in 2018. Naar verwachting zal de auto E-Pace heten en zal het gebaseerd worden op de kleinere F-Pace.

Jaguar F-Pace

Henrik Fisker

Henrik Fisker is een legendarische auto-ontwerper. Hij blies zijn eigen automerk, Fisker Inc., nieuw leven in. Recent kondigde hij aan in 2017 met een elektrische auto op de markt te komen die kan concurreren met Tesla. De wagen zou 650km kunnen rijden met 1 oplaadbeurt.

Henrik Fisker

Bron + Foto’s: Business Insider