Vergeet New York, Londen of Hong Kong. De wereld verandert in een razend tempo. Wil je over 10 jaar in een van de rijkste steden ter wereld wonen, moet je verder kijken dan de traditionele namen van de laatste decennia. Volgens onderzoeksbureau McKinsey zullen deze 7 steden de top 10 van rijkste steden vervoegen tegen 2025:

Doha – Qatar

Doha Qatar Olie

Doha is een van de rijzende sterren in de wereld. De groei van het bbp per inwoner ligt bij de hoogste van alle landen. In 2022 zal er het Wereldkampioenschap voetbal georganiseerd worden wat het nog een extra duw in de rug zal geven.

Bergen – Noorwegen

Bergen Noorwegen Bergen is de 2e grootste stad van Noorwegen. Het fungeert als ‘hub’ voor de Noorse energie-industrie, scheepvaart en maritiem onderzoek.

Trondheim – Noorwegen

Trondheim Noorwegen

Trondheim is de 2e Noorse stad in de lijst en is de geboorteplaats van de mobiele technologie. Hier werd in de jaren ’80 de standaard voor de GSM geboren. Sindsdien is dit een broedplaats voor technologiestartups.

Hwaseong – Zuid-Korea

Hwaseong

Hwaseong is niet echt bekend buiten Zuid-Korea maar is een snel groeiend stad ten zuiden van Seoel. Het is de thuisbasis van Hyundai en Samsung en heeft ook fabrieken van Kia en LG Electronics.

Asan – Zuid-Korea

Asan

Ook Asan kent een grote industrieel landschap. Het profiteert enorm van de haven van Pyeongtaek die het dichts gelegen is bij de havens van Oost-China.

Metropoolgebied Rijn-Ruhr – Duitsland

Rijn-ruhr

Rijn-Ruhr is al een van de meest succesvolle stedelijke gebieden in Europa, het is de 3e grootste na Parijs en Londen. Er liggen heel veel grote industriële bedrijven waaronder 12 Fortune 500 bedrijven.

Macau – China

macau vuurwerk

Macau was jarenlang een enorm sterk groeiend gebied in China tot vorig jaar een anti-corruptie wet in voege ging. Macau is het Las Vegas van China, al is het ondertussen al vele malen groter. Nadat de economie vorig jaar 17% kromp verwacht men dat de groei terug gaat aantrekken.