Compass

Compass

Dit is best indrukwekkend. 5 jaar geleden bestonden deze bedrijven nog niet, maar nu krijgen ze een waardering van minstens 1 miljard dollar. Sprookjes bestaan … en snelle miljardairs dus ook. Er werd enkel gekeken naar Amerikaanse bedrijven. Er zijn er dus meer want sprookjes bestaan overal.

Onderstaande lijst van 10 startups kunnen beleggers in de toekomst wel eens tegenkomen op de beurs. Of ze vormen misschien de basis voor een goed idee om zelf mee aan de slag te gaan. Wie weet kom jij ook nog in zo’n lijst terecht.

# 1. Cylance

Opgericht in 2012 en een marktwaarde van $1 miljard.

Cylance creëerde een product op basis van artificiële intelligentie dat in minder dan 1 seconde kan beslissen of een mail besmet is met malware of niet. Het kan op die manier zeer snel het probleem rond phishing oplossen.

# 2. Compass (foto)

Opgericht in 2012 en een marktwaarde van $1 miljard.

Compass is een app voor de vastgoedmarkt. De app kan niet alleen zoeken op basis van traditionele parameters zoals ligging, aantal slaapkamers, prijs, … maar het analyseert ook prijsevoluties, aantal dagen op de markt, de mate waarin men kan onderhandelen, …

# 3. Illumio

Opgericht in 2013 en een marktwaarde van $1 miljard.

Illumio hanteert een volledig nieuwe manier om je computer te beschermen. Het kijkt naar de apps om te zien of er niets verkeerd gebeurt. Elke app krijgt een code en software analyseert de apps. Via een cloud toepassing van Illumio waakt het bedrijf over jouw veiligheid.

# 4. Uptake Technologies

Opgericht in 2014 en een marktwaarde van $1,1 miljard.

Uptake technologies werd in het geheim opgericht door Groupon oprichter Brad Keywell. Het analyseert data in zware industrieën zoals nijverheid, constructie, spoorwegen, … om bedrijven te helpen hun omzet beter te voorspellen zodat ze meer geld kunnen besparen.

# 5. Flatrion Health

Opgericht in 2012 en een marktwaarde van $1,2 miljard.

Flatrion Health is een softwarebedrijf in de sector van de oncologie. Het verzamelt data en maakt die toegankelijk voor dokters, patiënten en onderzoekers. In januari 2016 investeerde Roche nog $175 miljoen.

# 6. Zoox

Opgericht in 2014 en een marktwaarde van $1,55 miljard.

Wat Zoox doet, blijft een groot geheim. Het creëert geen zelfrijdende auto of een robot-taxi dienst, maar wel een geavanceerde dienst voor mobiliteit. Het is Disneyland op de straat, volgens de CEO.

# 7. Instacart

Opgericht in 2012 en een marktwaarde van $1,9 miljard.

Instacart is de Uber van de warenhuizen. Met Instacart moet je geen voet meer in een warenhuis zetten. Je geeft je bestelling door en een persoonlijke boodschapper doet jouw boodschappen en brengt ze aan huis.

# 8. Quanergy

Opgericht in 2012 en een marktwaarde van $1,6 miljard.

Zelfrijdende auto’s is de toekomst van vele miljardairs. Quanergy wil daar deel van uitmaken. Ze bouwen geen auto’s maar sensoren. Quanergy heeft al een overeenkomst met Mercedes-Benz en Hyundai.

# 9. Blue Apron

Opgericht in 2012 en een marktwaarde van $2 miljard.

Blue Apron lost het probleem op dat je altijd veel te grote hoeveelheden ingrediënten moet kopen. Je kan er op maat van het recept ingrediënten bestellen. In 2016 realiseerde het bedrijf al een omzet van $800 miljoen. Een IPO loert om de hoek.

# 10. Pivotal Software

Opgericht in 2013 en een marktwaarde van $2,8 miljard.

Pivotal verkoopt software en diensten waarmee zelfs de meest oubollige bedrijven software kunnen ontwikkelen als een startup. Via Pivotal kunnen ze ook in de digitale wereld hun competitiviteit opdrijven. Ford en Microsoft investeerden al in dit bedrijf.

Bron: Business Insider