Dit is waarom de mensen van Tesla houden. Tesla is niet zomaar een auto, maar een merk waar altijd een zweem van mysterie rond hangt. CEO Elon Musk laat de wereld dan ook geregeld kennis maken met nieuwe snufjes en modellen.

Ken jij deze 7 geheimen over Tesla?

# 1. Volgens Musk moeten de modellen van Tesla SEXY zijn – letterlijk

Wanneer je de modellen van Tesla op een rijtje zet; Model S – Model 3 – Model X en Model Y, krijg je het woord S3XY. De auto’s zijn niet alleen sexy, de modellenreeks is dat ook. Oorspronkelijk zou het Model 3 het Model E worden, maar Ford had al een trademark voor Model E.

# 2. Na het model Y volgt mogelijk een minibus en een semitruck

In het masterplan van Tesla staan nog meer modellen. Zo zou Musk al denken aan een minibus en een semitruck. Al deze wagens zouden uitgerust worden met zelfrijdende technologie.

# 3. Musk houdt van ‘paaseieren’

Een Easter Egg (of paasei) is een technologische term voor verborgen snufjes die de gebruikers zelf moeten ontdekken. Musk is daar grote fan van. Zo is er momenteel een ‘paasei’ dat het Model S nog sneller maakt of een ‘paasei’ dat ervoor zorgt dat de auto op het dashboard over een regenboog rijdt.

# 4. Rijden in een auto van James Bond

Nog zo’n ‘paasei’ in het infotainment center is de layout van de Lotus Esprit S1 auto van James Bond. Je moet daarvoor de ‘T’ knop inhouden bij het Model S en de code ‘007’ intypen.

# 5. Rijden op Mars

Wil je een infotainment center vanop Mars, het paradepaardje van het andere bedrijf van Musk – SpaceX, dan moet je de ‘T’ knop inhouden tot je de code Mars kan intypen.

# 6. Tesla was de eerste elektrische auto die verkozen werd tot beste auto

In 2013 kreeg de Tesla Model S een waardering van 5,4. Traditioneel worden auto’s gewaardeerd tussen 0 en 5 sterren. Het was de eerste elektrische auto in de 64-jarige geschiedenis die werd verkozen tot Motor Trend Car of the Year.

# 7. Het Model X heeft de luchtkwaliteit van een operatiekwartier

In het Model X is een ‘Bioweapon Defense Mode’ ingebouwd. Via HEPA – high-efficiency particulate arrestance – kan de lucht gezuiverd worden tot het niveau van een operatiekwartier dat een aanval met biowapens kan weerstaan.

Bron: Business Insider