Mark Zuckerberg Prescilla Chan Dit zijn de 10 machtigste en rijkste koppels ter wereld met miljarden aan fortuinen waarbij Beyonce en Jay-Z precies een koppel lijkt uit de middenklasse. Onderstaande netto vermogens zijn een momentopname aangezien het vermogen van verschillende koppels kan afhangen van bepaalde beurskoersen.

# 10. Jim en Lynne Walton

Netto vermogen: $36,2 miljard Jim Walton is de jongste zoon van Samuel Walton, oprichter van de Wal-Mart, de grootste winkelketen ter wereld. Jim is ook voorzitter van een groep kranten: Community Publishers.

# 9. Mark Zuckerberg en Priscilla Chan

Netto vermogen: $38,5 miljard Mark Zuckerberg is de oprichter en CEO van Facebook. Mark en Priscilla zijn het jongste koppel op de lijst. Ze ontmoette elkaar op Harvard en trouwden in 2012, een dag nadat Facebook een beursgenoteerd bedrijf werd.

# 8. Bernard Arnault en Helene Mercier

Netto vermogen: $38,7 miljard Bernard Arnault is CEO van het Franse luxeconglomeraat LVMH met merken als Fendi, Givenchy, Louis Vuitton, TAG Heuer en Benefit Cosmetics. Hij ontmoette Helene Mercier als een pianiste en is zijn 2e vrouw.

# 7. Jeff en Mackenzie Bezos

Netto vermogen: $39,8 miljard Jeff Bezos richtte Amazon op in 1994 nadat hij 8 jaar gewerkt had op Wall Street. Hij breidde Amazon uit van een online boekenverkoper tot een bedrijf dat bijna alles verkoopt en een sterke impact heeft op traditionele retailers. Hij ontmoette zijn vrouw bij beleggingsfirma D.E. Shaw. Ze trouwden begin jaren ’90.

# 6. Wang Jianlin en Lin Ning

Netto vermogen: $40, miljard Wang Jianlin is een van de rijkste Chinezen. Hij is een vastgoedmagnaat en self-made miljardair. Hij bezit een reeks luxehotels, een aantal winkelcentra en de Britse producent van luxeboten Sunseeker.

# 5. Charles en Elisabeth Koch

Netto vermogen: $47,4 miljard Charles creëerde een fortuin samen met zijn broer David Koch in de olie- en gassector. Hij nam de fakkel van zijn vader over in 1967. Hij trouwde met Elisabeth in 1972.

# 4. David en Julia Koch

Netto vermogen: $47,5 miljard David creëerde een fortuin samen met zijn broer Charles Koch in de olie- en gassector. Hun bedrijf is een van de grootste private bedrijven in Noord-Amerika. David ontmoette zijn Julia via een blind date in 1996.

# 3. Warren Buffett en Astrid Menks

Netto vermogen: $65 miljard Warren trouwde met Astrid Menks in 2006, 2 jaar nadat zijn eerste vrouw, Susan Buffett, gestorven was. Volgens dochter Susie Buffett zou Astrid altijd van Warren houden, zelfs als hij geen dollar meer had.

# 2. Amancio Ortega Gaona en Flora Perez Marcote

Netto vermogen: $70,7 miljard Amancio Ortega Gaona is een Spaanse zakenman, hij is de oprichter van ‘s werelds meest succesvolle modeketen Zara. Zara is onderdeel van een groep modemerken zoals Pull&Bear, Massimo Dutti en Bershka ondergebracht in Inditex.

# 1. Bill en Melinda Gates

Netto vermogen: $85,7 miljard Bill Gates staat voor altijd bekend als de man van Microsoft. Melinda leverde al fantastisch werk via de liedadigheidsstichting ‘Bill and Melinda Gates Foundation’ dat initiatieven steunt voor opleiding, gezondheid en bevolking. De stichting doneerde al meer dan $28 miljard.