Rijkste voetbalclubs Manchester United was van 2004 tot 2015 de rijkste voetbalclub ter wereld. Maar vorig jaar werd de Britse topclub van (nu nog) Louis Van Gaal van de troon gestoten. Hieronder vind je de lijst met de 10 rijkste voetbalclubs ter wereld. Kan je al raden wie dan wel op de eerste plaats prijkt? Onderstaande gegevens betreft het voetbalseizoen 2013 – 2014. De waarde van de clubs wordt berekend op basis van de omzet, waarde van de spelers en sponsor deals.

# 10. Liverpool

De club van Belgische internationals als Mingolet, Benteke en Origi prijkt op de 10e plaats. Liverpool heeft een rijke clubgeschiedenis met 19 landstitels en 5 Europese bekers. De club boekte een omzet van $313 en is $691 miljoen waard.

# 9. Juventus

Juventus was vorig seizoen nog finalist van de Champions League. De club is een van de grootste clubs in Italië. Het boekte een omzet van $353 miljoen en is $850 miljoen waard.

# 8. Arsenal

Sinds het seizoen 1995-1996 is de club van Arsene Wenger een vaste deelnemer van de Champions League. Dit legde de club dan ook geen windeieren. Sponsorcontracten met Puma, Fly Emirates en Nike bracht ook veel geld in de schuif, omzet $370 miljoen. De club is zo’n $860 miljoen waard.

# 7. Manchester City

Manchester City is nog relatief nieuw op het hoogste niveau. Sinds de overname in 2010 vloeien er miljarden naar de club om te concurreren met de beste ploegen in Groot-Brittannië en Europa. Het won reeds enkele titels en bekers maar kon Europees nog geen potten breken. Omzet: $411 miljoen – Waarde: $863 miljoen.

# 6. Chelsea

De club van Guus Hiddinck kent geen succesvol seizoen dit jaar. Maar sinds Roman Abramovich de club kocht in 2005 is het een van de meest succesvolle clubs van Engeland geweest en spendeerde het enorme bedragen aan spelers. De omzet bedroeg $409 miljoen en de club is zo’n $868 miljoen waard.

# 5. AC Milan

AC Milan was onder meer met Van Basten en Ruud Gullit zeer succesvol in de jaren ’90. Het is een zeer traditierijke club in Italië en Europa. De omzet kwam uit op $326 miljoen en AC Milan is net iets minder dan $1 miljard waard.

# 4. Bayern München

Bayern München is veruit de meest succesvolle club in Duitsland en een van de meest succesvolle in Europa. De laatste jaren prijkt de club steeds tussen de top-5 van rijkste clubs. De omzet bedroeg een slordige $561 miljoen waarmee de Duitse club zo’n $1,4 miljard waard is.

# 3. Manchester United

De Britse recordclub tuimelt voor het eerst sinds 2004 van het hoogste schavot. De club van Louis Van Gaal is recordkampioen in Engeland en telt reeds 3 Europese titels. Maar de laatste jaren loopt de club een beetje achter de feiten aan. De omzet van Man U bedroeg $551 miljoen en is zo’n $2,8 miljard waard.

# 2. FC Barcelona

FC Barcelona speelt volgens waarnemers het mooiste voetbal. Maar ook financieel boert de club goed. De Catalaanse club van Lionel Messi staat al 5 jaar in de top-5 van rijkste clubs ter wereld met een omzet van $627 miljoen. De club is naar schatting meer dan $3 miljard waard.

# 1. Real Madrid

De Madrileense club van Ronaldo prijkt niet alleen met de Champions League titel maar ook met de titel van rijkste club ter wereld. Real Madrid staat bekend om zijn grote transferbedragen die het neertelde voor onder andere David Beckham, Zidane, Ronaldo, Gareth Bale en Co. De omzet kwam uit op $675 miljoen en Real Madrid is $3,4 miljard waard.