Deze tips kunnen veel geld opbrengen. De aankoop van een huis is een van de grootste financiële beslissingen die je ooit zal nemen. Wanneer je een huis koopt, hoop je het waarschijnlijk ook ooit voor meer geld te kunnen verkopen. Onderstaande 10 tips, dure en goedkope, kunnen jou helpen om de waarde van je huis te verhogen. Zo maak je van jouw huis, de beste investering van je leven.

Wie een huis koopt, moet niet over een nacht ijs gaan. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden. (Lees meer in onze Gratis Vastgoed Gids) Na de aankoop moet je het huis natuurlijk goed onderhouden. Om de waarde ervan te verhogen, kan je zelfs enkele kleine en grote aanpassingen doen.

5 goedkope aanpassingen die de waarde van je huis verhogen

londen-huis

Er zijn simpele, goedkope aanpassingen waarmee je huis direct in waarde stijgt. De meeste dingen kan je zelf doen, zonder externe hulp in te huren. De enige kosten zijn dan materiaal en je eigen tijd.

Poetsen: een proper en goed onderhouden huis is meer waard dan een vuil verloederd huis. Dan gaat het zowel over de binnen- als de buitenkant.

Schilderen: een nieuw likje verf fleurt een woning altijd op. Met bepaalde kleuren kan je verschillende effecten creëren.

Maak het aantrekkelijker: een plant hier en daar, nieuwe gordijnen, een nieuwe postbus, … kleine dingen kunnen een huis een veel aangenamere sfeer geven.

Vervang lelijke knoppen: luchtschakelaars, deurklinken, handvaten, … met een nieuw set knoppen ziet jouw huis er ineens veel moderner uit.

Geef iedere plaats een functie: kopers hebben weinig fantasie. Richt daarom elke ruimte in zoals het hoort. De juiste inrichting op de juiste plaats maakt het kopers veel gemakkelijker om een hogere prijs te betalen.

Lees hier de gratis Vastgoed Gids van Slim Beleggen: In 4 stappen een vastgoedmiljonair

5 duurdere aanpassingen die de waarde van je huis verhogen

Huis Obama studeerkamer

Er zijn ook duurdere aanpassingen die je kan doorvoeren. Maar dat levert soms meer op dan je ervoor betaalt.

Nieuwe ramen en deuren: dit verhoogt niet alleen de esthetiek van je huis, maar ook de waarde. Nieuwe ramen en deuren kunnen geluid dempen en de gas- en elektriciteitsrekening verlagen. Het kan ook meer licht in een huis brengen.

Een nieuwe vloer: ook een nieuwe vloer kan veel opleveren. Het huis ziet er ineens heel anders uit. Ook hier kan je energiebesparende maatregelen nemen.

Renoveer de keuken en/of badkamer: potentiële kopers kijken vooral naar de keuken en de badkamer. Wanneer deze in orde zijn, doet de rest er al minder toe.

Verhoog de oppervlakte: zijn er nog bepaalde plaatsen die niet gebruikt worden? Denk aan een zolder of een kelder die nog ingericht kan worden om extra oppervlatke te creëren.

Moderniseer het grondplan: Hoe is het huis ingericht? Zijn er muren die gesloopt kunnen worden om grotere ruimtes te maken? Of omgekeerd, … is er een grote ruimte die opgedeeld kan worden? Misschien is het ook interessanter om bepaalde kamers om te wisselen zodat je huis logischer in elkaar steekt.

Bron: The Balance