Google is overal

Er zijn er veel die Google kennen van de zoekrobot of Gmail, mogelijk ook van de zelfrijdende auto, slimme lenzen, internet via luchtballonnen of Google Glasses. Maar hoewel deze laatste producten geweldig zijn, kunnen de meeste onder ons ze niet gebruiken. Gelukkig heeft Google ook tal van onwaarschijnlijk handige diensten die we wél kunnen gebruiken.

Veel van deze diensten zijn niet bekend bij het grote publiek, toch kunnen ze handig zijn … en ze zijn gratis.

# 1. Google Keep

Google Keep is een app voor notities en herinneringen. Je kan deze zowel op desktop als op smartphones gebruiken.

# 2. Ontdek het heelal

Via Google.com/sky kan je het heelal ontdekken door middel van satellietbeelden van NASA, de Sloan Digital Sky Survey en de Hubble Telescoop.

# 3. Grote getallen uitspreken in het Engels

Weet je niet hoe je grote getallen moet uitspreken in het Engels, typ je in de Google zoekrobot het getal in gevolgd door=english. Google zal je laten zien hoe je het getal moet uitspreken.

Google getal uitspreken

# 4. Google toetsenbord

Moet je iets typen, maar heb je geen toetsenbord in de buurt, dan kan je bij Google Transcript online in alle talen een tekst typen.

# 5. Gratis lettertypes

Google biedt ook gratis een variëteit aan lettertypes aan via Google Fonts.

# 6. Tekens vertalen

Bij Google Translate kan je niet alleen tekst vertalen, maar ook tekens. Er is de mogelijkheid om een teken te tekenen waarna Google de betekenis ervan zal geven (misschien handig bij tattoos waarvan je de betekenis niet meer weet?).

Google tekens vertalen

# 7. Marketingtips

Blijf op de hoogte van de nieuwste marketingtrends via Think with Google.

# 8. Ontdek de nieuwste trends

Google Trends laat zien waar de mensen in een bepaald gebied het meeste naar zoeken in Google. Zo weet je welke onderwerpen ‘hot’ zijn en welke ‘not’.

# 9. Populariteit van zoekwoorden

Wil je weten hoe populair bepaalde zoekwoorden waren in de loop der jaren, kan je dit ook analyseren bij Google Trends.

Historiek zoekwoorden Google

# 10. Google Shazam

Iedereen kent Shazam, het laat je liedjes ontdekken wanneer je ernaar luistert. Google heeft ook zo’n dienst, Google Sound Search. Je kan dan ineens doorklikken om dat liedje te kopen in de Google Play Store.

# 11. Liefdadigheid

Kan je niet kiezen tussen verschillende liefdadigheidsinstellingen om geld te doneren? De Google One Today app geeft je een overzicht van verschillende keuzes met een korte omschrijving wat ze precies doen.

# 12. Dierengeluiden

Google heeft een catalogus aan dierengeluiden. Typ de zoekopdracht ‘dierengeluiden’ in bij Google’s zoekrobot. Zeer leuk om de kleine kinderen te animeren.

Google dierengeluiden

# 13. Zoeken in Google via het iPhone toetsenbord

Gboard is een app die via het iPhone toetsenbord de mogelijkheid geeft om te zoeken in Google zonder dat je constant van scherm of app moet wisselen.

Bron: Business Insider