trump

Sinds de verkiezingsoverwinning van Donald Trump is er een ware rally van start gegaan die in Amerika heeft weten te leiden tot nieuwe recordkoersen. De meeste beursanalisten waren het er aanvankelijk wel over eens dat een overwinning van de Republikein juist een enorme negatieve invloed zou gaan hebben op de markten.

Van het jaar 2016 kunnen we leren dat de voorspellingen van de ‘kenners’ ook heel vaak niet uitkomen. Zo hadden de bookmakers totaal niet rekening gehouden met een overwinning van het Brexit-kamp, en ook de overwinning van Trump kwam voor hen als een complete verrassing.

Trump looft zichzelf

Ook de negatieve effecten die beide uitkomsten zouden gaan hebben op de financiële markten, zijn niet uitgekomen. Zo wisten de markten zich redelijk snel te herstellen van het Brexit-debacle. En de verkiezingsoverwinning van Trump wist zelfs een ware rally in gang te zetten. Deze rally staat inmiddels bekend als de ‘Trump-Rally’.

trump-tweet

Op de bovenstaande Tweet is daarnaast te zien dat Donald Trump inmiddels ook op de hoogte is van de enorme rally die heeft plaatsgevonden op Wall Street.