Bill Gates miljardair

Voor de meeste mensen is het belangrijk om het juiste diploma te behalen. Maar geen diploma wil niet zeggen dat je er niks van gaat bakken. Veel hangt af van jouw motivatie, werkkracht en doorzettingsvermogen. Deze 14 miljardairs bewezen alvast dat je geen diploma nodig hebt om succesvol te worden.

Voor deze miljardairs was geen diploma geen obstakel om te timmeren aan de weg naar succes en rijkdom. Laat het een inspiratie zijn om het maximale uit je leven te halen.

-1. Richard Branson – CEO Virgin Group

-2. Bill Gates – voormalig CEO Microsoft

-3. Michael Dell – CEO Dell Computers

-4. Micky Arison – CEO Carnival Corporation

-5. Mark Zuckerberg – CEO Facebook

-6. John Mackey – CEO Whole Foods

-7. Barry Diller – CEO IAC

-8. Robert Pittman – CEO iHeartMedia Inc.

-9. Steve Jobs – voormalig CEO Apple

– 10. John Paul DeJoria – CEO John Paul Mitchell Systems

-11. Richard Schulze – voormalig CEO Best Buy

-12. John Tague – CEO Hertz Global Holdings

-13. Ralph Lauren – voormalig CEO Polo Ralph Lauren

-14. Larry Young – CEO Dr Pepper Snapple Group

Wat valt er direct op?

Het zijn natuurlijk wel allemaal CEO’s of voormalige CEO’s. Hoe weet je nu of jij CEO kan worden en vooral … hoe kan je CEO worden?

# 1. Je bent nieuwsgierig en wil constant bijleren. Een CEO moet over een diverse set capaciteiten beschikken en het is belangrijk om die allemaal te leren. Het is belangrijk om buiten de comfortzone te stappen en jezelf te ontwikkelen.

# 2. Je vindt het niet erg om de domste persoon in de kamer te zijn. Goede CEO’s verzamelen experten en luisteren naar hun kennis. Je moet je eigen tekorten aanvaarden en vertrouwen hebben in diegene die er meer van weten.

# 3. Je weet dat een droom bijna onbereikbaar is, maar toch wil je ervoor gaan. De stap durven zetten waar anderen slechts van durven dromen, is een krachtige eigenschap van een CEO. Een goede CEO droomt op lange termijn en realiseert zijn droom via succes op korte termijn.

# 4. Je raakt snel geobsedeerd. De ene noemt het passie, de andere noemt het focus, een goede CEO raakt snel geobsedeerd door problemen die hij wil oplossen.

# 5. Je kan een goed verhaal vertellen. Klanten willen vaak niet hetzelfde als de aandeelhouders. Als CEO sta je dus tussen 2 vuren en moet je langs beide kanten een goed verhaal vertellen om het schip recht te houden.

Bron: AOL