BMW Z4

Er zijn veel miljonairs in de wereld. De ene wordt miljonair door heel zuinig te leven, de andere door hard te werken of een eigen bedrijf op te richten, … of gewoon door veel geluk te hebben. Maar de meerderheid wordt miljonair met gezond verstand. Hoe doen ze dat dan?

Er zijn zo’n 100.000 miljonairs in België en 170.000 in Nederland. De kans is dus groot dat er een dicht in je buurt woont of dat je hem/haar kent. En de kans is ook groot dat die mensen er niet uitzien als een miljonair.

Hoe komen ze dan aan zo veel geld?

# 1. Ze geven minder geld uit dan ze verdienen. Op lange termijn ben je beter in het geheim rijk dan opzichtig arm.

# 2. Geduld is een goede deugd. De kans is bijzonder klein dat je van de ene op de andere dag miljonair wordt. Daar zijn tijd, geduld en vele jaren voor nodig.

# 3. Ze zijn zuinig. Ze wonen in een gewoon huis, ze drinken gewone koffie, ze rijden in een normale auto. En als jij denkt dat dat hen gierig maakt, moet je maar vragen of ze zich daar iets van aantrekken. (Hint: doen ze niet!)

# 4. Ze weten al snel dat geld geen geluk koopt. Je bent meer met ervaring dan met spullen. Geluk kopen gaat enkel door financieel onafhankelijk te worden.

# 5. Ze zijn druk bezig geld te verdienen. Een tweede job zorgt niet enkel voor meer inkomsten, het geeft ook minder tijd om geld te spenderen.

# 6. Ze beheren hun geld. Geld is zoals een kind, je moet er mee bezig zijn. Je kan niet verwachten dat je geld vanzelf groeit.

# 7. Ze betalen zichzelf eerst. Jezelf eerst betalen is de essentie van persoonlijke financiën. Het is de beste manier om een vermogen op te bouwen en financiële discipline aan te leren.

# 8. Ze doen iets dat ze graag doen. Het is goed mogelijk dat je heel je leven geld kan verdienen met iets dat je niet graag doet. Maar waarom zou je dat doen, het leven is al kort genoeg.

# 9. Ze plannen hun financiële toekomst. Falen om te plannen is het beste plan om te falen. Ze stellen een plan op met doelstellingen en doen er alles aan om die doelstellingen te bereiken.

# 10. Ze werken hard. Hard werken kan ervoor zorgen dat je fouten kan maken, en iedereen maakt al eens fouten.

# 11. Ze hebben verzekeringen. Soms, van tijd tot tijd, gebeuren er onverwachte zaken. Zonder deftige verzekering kan zoiets onmiddellijk een enorm gat in je financiën slaan. Dat moet je voorkomen, daar zijn verzekeringen voor.

# 12. Ze zijn niet onder de indruk. Ze kijken vooral naar zichzelf en proberen voor zichzelf en hun gezin gelukkig te zijn. Ze zijn niet onder de indruk van de pracht en praal van andere mensen.

# 13. Ze beginnen er al vroeg aan. Ze weten als geen ander dat tijd de beste vriend is van kapitaal. Hoe vroeger je ermee begint, hoe sneller je zal slagen.

# 14. Ze betalen hun kredietkaart iedere maand af. Een VISA of Mastercard dient enkel om dingen te kopen die je dezelfde maand kan betalen. Anders betaal je jezelf kapot aan intresten.

# 15. Ze zien het groots. Wil je miljonair worden, mik op 10 miljoen. Er is geen tekort aan geld in de wereld, er is enkel een tekort aan mensen die groot genoeg denken. Financieel succes vereist een visie die groter is dan je kan realiseren.

Bron: Time Money