De beste aandelen

Januari is voor veel mensen de maand waarin ze een mooie bonus (hebben) ontvangen. Januari is traditioneel ook een sterke maand op de aandelenmarkt waarin veel mensen en fondsenbeheerders vers geld aan het werk zetten. Ben jij nog op zoek naar enkele interessante aandelen?

Dan is dit alvast een TOPselectie om uit te kiezen.

# 1. Dividend

AbbVie is een bedrijf uit de farmaceutische sector met een interessant dividendbeleid. Ondanks het moeilijke jaar voor de sector, steeg AbbVie vorig jaar 8,7%. Ook het bekende anti-inflammatoire medicijn Humira van AbbVie zag zijn patent eind vorig jaar vervallen. Dat de markt dit negeert, is een sterk signaal.

Een van de redenen dat het aandeel er sterk bij ligt, is het dividend. AbbVie verhoogt met de regelmaat van de klok zijn dividend en betaalt momenteel een dividendrendement van 4%.

Ten tweede slaagt AbbVie er ook in om jaar na jaar de omzet te laten groeien. Sinds het een onafhankelijk bedrijf is, in 2013, groeide de omzet ieder jaar. Ook dit jaar verwacht men een groei van 10%.

# 2. Technologie

PayPal steeg vorig kwartaal nog 10% na bekendmaking van de resultaten. De omzet steeg dan ook 21% op jaarbasis tot $2,67 miljard. Het betaalvolume steeg 25% en het aantal transacties 24%. Het netto inkomen steeg 13% tot $425 miljoen. Dit zijn allemaal steengoede cijfers.

Belangrijk was zelfs nog dat PayPal aankondigde dat de operationele marges niet zullen dalen na de partnerschappen met Visa en Mastercard. Dit moet het business model een extra boost geven zonder dat er aan de winstgevendheid wordt geraakt.

# 3. Energie

MLP Sunoco Logistics Partners is een logistiek bedrijf uit de energiesector. Recent ging Sunoco samen met een andere aanbieder van oliepijpleidingen, Energy Transfer Partners. Dit zal een gediversifieerde gigant creëren in de sector. Er zou zo’n $200 miljoen per jaar bespaard kunnen worden aan synergievoordelen.

Daarnaast is er ook nog de controversiële Dakota Access Pipeline waarvan men verwacht dat die goedgekeurd zal worden eens Donald Trump zijn intrek neemt in het Witte Huis. Dit zou een extra $3,8 miljard aan cash flow kunnen opleveren.

Bron: Fool